Майже 10% волинських працівників ‒ пенсіонери

Майже 10% волинських працівників ‒ пенсіонери
На волинських підприємствах, в установах та організаціях області офіційно працевлаштовано майже 202 тисячі людей.

Значна частина з них зайнята в соціально-культурній сфері області (освіті, охороні здоров’я, соціальному забезпеченні, культурі) – кожні четверо з десяти та в промисловості – п’ята частина.

Працююче населення більш, ніж на третину складається з молодих людей у віці до 35 років, 9,2% – пенсійного віку, - повідомили у прес-службі волинського управління статистики.

Найбільше пенсіонерів за віком працює у сферах операцій з нерухомим майном, оренді, інжинірингу та надання послуг підприємцям, охорони здоров’я та соціальної допомоги – майже кожен сьомий зайнятий в цих видах діяльності.

Наймолодші ж кадри зосередженні в торгівлі, фінансовій діяльності та у сфері досліджень та розробок, а також у виробництві гумових та пластмасових виробів, електричного, електронного та оптичного устаткування – більше половини працюючих в цих видах діяльності молодші 35 років.

Майже кожні шестеро з десяти працівників мають повну, базову або неповну вищу освіту, серед них 56,6% – повну вищу освіту та більше тисячі – науковий ступінь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.