Рішення виконкому щодо мирних зібрань має право на існування, ‒ Романюк

Рішення виконкому щодо мирних зібрань має право на існування, ‒ Романюк
Луцький міський голова Микола Романюк вважає, що рішення виконкому про мирні зібрання має право на життя.

Нагадаємо, йдеться про рішення, яке зобов'язує організаторів зібрань повідомляти мерію про подію не пізніше як за чотири дні до події. Громадські активісти Луцька вважають його неконституційним.

Під час 39-ої сесії Луцької міської ради депутати чотири рази спробували скасувати це рішення, але не вистачало 2-3 голосів. Не голосував за скасування й сам Микола Романюк.

Про це йдеться на відео, яке заступниця голови «Асоціації Молодих Рефоматорів» Марія Доманська опублікувала в «Колонці автора» на ВолиньPost.



Документ був прийнятий рішенням виконкому від 25 грудня 2008 року. На думку, Романюка цей порядок нині не застосовується, проте він повинен існувати.

«Така була моя позиція. І вона залишається нею. Є рішення виконкому. Я голова і очолюю виконком. Чого я маю голосувати за відміну того ж рішення?», - прокоментував свої дії під час голосування Романюк.

Натомість громадські активісти закликають депутатів міської ради та міського голову до скасування такого рішення, адже воно порушує основоположне право на мирні зібрання громадян. Представники громадських організацій Волині пояснюють, що таке рішення є неконституційним.

Вони застерігають, що існування цього документу може призвести до вибіркового застосування такого «Порядку…». Мовляв, якщо потрібно буде, то документ витягнуть і застосують для заборони мирного зібрання, як це було у травні минулого року перед можливим приїздом до Луцька президента Віктора Януковича.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З відповіді Романюка М.Я. очевидно – Луцький міський голова НЕ ЗНАЄ закону і власних обов’язків. Ганьба міському голові, який відкрито говорить про необхідність існування протиправного антиконституційного акту виконкому.

Необхідно нагадати Миколі Романюку, що відповідності до: Статті 19 Конституції України, правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Органи місцевого самоврядування, їх посадові особи (наприклад Романюк М.Я.) зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Частини 4, 5 статті 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЗАБЕЗПЕЧУЄ здійснення на відповідній території... додержання Конституції та законів України...

Сільський, селищний, міський голова несе персональну відповідальність за здійснення наданих йому законом повноважень. Статті 79 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, повноваження міського голови можуть бути також достроково припинені, якщо він порушує Конституцію або закони України, права і свободи громадян, не забезпечує здійснення наданих йому повноважень.
Відповісти
що, пане Адрію, підривну діяльність ведете?
Відповісти
І ще одне. Пане, Андрію, усі бачать ваше нестримне бажання саме "зруйнувати" авторитет міського голови, підірвати довіру до нього, яке Ви ховаєте за "ширмою" законності. Так, не поступають чоловіки, які себе поважають і відповідно члени громадянського суспільства, до яких Ви себе відносити.
Якщо ж Ви і справді хочете допомогти розвитку міста, дотриманню прав і свобод, то можливо Вам потрібно влаштуватись до апарату Луцької міської ради чи хоча б у радники до міського голови. Тоді Ви будете давати підказки міському голові у вірному трактуванні законів і т.д. І як наслідок, буде наведено лад з цим питанням. Зрозумійте нарешті, що міський голова є управлінцем - чудовим управлінцем, якому "дійсно болять" проблеми міста. А добрий господарник - не завжди чудовий юрист, і це потрібно розуміти. Зрештою, для того там і працює юридичний департамент. І напевне витік інформації саме звідти, що задовольняє ваше "его" - реалізація принципу "А баба Яга проти".
А аналізуючи питання, яких Ви торкаєтесь можу припустити про Вашу однобокість у юридичних знаннях, що аж ніяк не характеризує Вас з кращої сторони і те, наскільки легко "купити Вашу совість" для того, щоб зруйнувати авторитет інших.
Відповісти
Дивною є пропозиція до депутата бути помічником чи радником міського голови. До обов'язків депутата належить контроль діяльності міського голови, його заступників та апарату ради. Хіба може нормальний депутат входити до команди міського голови? Це речі несумісні. Міський голова має реальну владу, вплив, гроші, цілу армію помічників. Хіба мої це проблеми, що він невдало керує, чи його підлеглі провалюються. Моя задача через критику і контроль аби міський голова не зловживав посадою і діяв законно. Тому мій перший комент є цілком логічним, а критика міського голови є виконанням своїх депутатських обов'язків. Також маю великі сумніви не лише щодо юридичних знань луцького мера, а й щодо його здібностей як господарника чи економії та. Усю роботу за нього тягнуть Соколовська і Кравчук. На завершення, по суті статті. Міський голова зобов'язаний слідкувати за своіми висловлюваннями і знати про ситуацію з юридичних оформленням у Луцьку права на мирні зібрання.
Відповісти
А чому про це ніхто не говорить...
"Строк завчасного сповіщення має бути достатнім і для того, щоб органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування могли визначитися, наскільки проведення таких зібрань відповідає закону, та в разі потреби, згідно з частиною другою статті 39 Конституції України, звернутися до суду для вирішення спірних питань.
Відповісти
Громадяни читайте ще й це: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/v004p710-01
Відповісти
власне наведене користувачем "FES" рішення КСУ ще раз доводить що встановлювати будь-які строки може лише закон
а як відомо міська рада та виконком законів не приймають
тому згадане в станні рішення виконкому незаконне і антиконституційне
Відповісти
Читайте панове:
http://www.kommersant.ua/doc/2168021
Відповісти
Останні новини
Рішення виконкому щодо мирних зібрань має право на існування, ‒ Романюк
16 квітень, 2013, 16:05