На Волині покарали 51 посадовця за махінації з тендерами

На Волині покарали 51 посадовця за махінації з тендерами
Протягом 2012 року і трьох місяців 2013-го на Волині до дисциплінарної відповідальності притягнули 51 посадовця за порушення тендерного законодавства.

Такими стали результати перевірок, які правоохоронці проводили протягом згаданого періоду, - повідомили у прес-службі прокуратури.

Так, на стадії підготовки проведення державних закупівель мали місце випадки досягнення домовленостей між замовниками та потенційними їх переможцями при формуванні бюджетних видатків.

Також правоохоронці виявили факти завищення ціни предмету закупівлі з боку замовників і учасників торгів та допущення до участі в закупівлях пов’язаних суб’єктів господарювання.

Допускалися під час проведення процедур закупівель до розгляду пропозиції учасників, які не відповідають кваліфікаційним вимогам.

В окремих випадках замовниками торгів вимагалося подання не передбачених законодавством додаткових документів.

Мали місце також порушення після проведення відповідних закупівельних процедур, зокрема, щодо підроблення документів про виконані роботи, надані послуги чи закуплені товари, постачання та прийняття замовниками товарів, робіт та послуг, які не відповідають якісним та кількісним показникам.

Типовими порушеннями під час закупівлі товарів, робіт та послуг в одного учасника є відсутність детального дослідження замовниками ринку щодо виробництва на території України аналогічних товарів, а також можливості виконання робіт і надання послуг суб’єктами підприємницької діяльності за нижчими цінами.

Усього за результатами проведення перевірок додержання вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» при придбанні у 2012 та поточному роках товарів, робіт та послуг за державні кошти органами прокуратури області відкрили шість кримінальних проваджень, внесли 43 подання, за наслідками розгляду яких до дисциплінарної відповідальності вже притягнули 51 службову особу, в тому числі - 16 працівників органів контролю, скасовано два незаконні акти, до суду пред’явили один позов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як дороги ремонтують хтось перевіряє? Чи хтось перевіряє формулу виготовлення того бл... асфальту?
Відповісти