Село на Київщині ‒ «по вуха» в смітті. ВІДЕО

Село на Київщині ‒ «по вуха» в смітті. ВІДЕО
У селі Трипілля ніяк не можуть позбавитися великого сміттєзвалища, якому майже сорок років.

Його закривала санепідемстанція, суд, власникам погрожувала прокуратура. А відходи – як возили, так і возять, — йдеться в сюжеті ТСН.

Люди не п'ють воду із криниць поблизу звалища уже кілька років. Надто велика імовірність, що фільтрат з полігону просочується у землю.

Добре, хоч є центральний водогін. Втім, він не рятує від смороду сміттєвозів. Селяни нарешті зібралися і один з них таки не пустили.



Селищний голова показав свої скарги на звалище до прокуратури. І відписки від неї. Каже, що власники смітника відшкодовують Трипіллю в тридцять разів менше, ніж завдають шкоди. Втім, він ще не визначився, що ліпше: закрити біду, чи брати з неї більше грошей.

Директор полігону переконаний, що воно безпечне. Каже, що останнім часом ще й благоустрій зробили: огорожа, трактор.

А от у прокуратурі, яка таки зацікавилася відходами, стверджують, що посада керівника звалища - давно незаконна і в нього будуть проблеми. Виявляється, суд рік тому закрив полігон і покарав посадовців двох районів. Тож сьогодні він – стихійний.

Втім, на цьому повноваження прокуратури скінчилися. Мовляв, прокурор немає чергувати на полігоні. Для цього є і представники міліції і громадські представники.

Прокурор радить селянам не мляві пікети влаштовувати, а на кожен сміттєвоз викликати міліцію. Тоді фактів точно назбирається, щоб за псування екології когось і посадити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Залишки Трипільської культури.
Відповісти
Останні новини
Село на Київщині ‒ «по вуха» в смітті. ВІДЕО
18 квітень, 2013, 08:38
У США вибухнув завод. ВІДЕО
18 квітень, 2013, 08:24