Волинь ‒ 24-а за кількістю викидів у атмосферу

Волинь ‒ 24-а за кількістю викидів у атмосферу
Волинська область займає 23-е місце серед регіонів України за кількістю небезпечних викидів у атмосферу.

За накопичення токсичних відходів – 19-е, - повідомили у прес-службі обласного управління статистики.

На охорону навколишнього природного середовища підприємства у минулому році витратили близько 70 мільйонів гривень. Поточні витрати підприємств на заходи, які повинні знизити шкідливий вплив на довкілля, становили майже 63 мільйони, що на 2,8% більше, ніж позаторік, капітальні інвестиції в об’єкти природоохоронного призначення – 6,9 мільйона.

За забруднення навколишнього середовища і порушення природоохоронного законодавства підприємствам, організаціям та установам області пред’явлено екологічний податок на загальну суму 2,8 мільйона, з якого сплачено 2,5.

Основними складовими пред’явленого екологічного податку була плата за викиди в атмосферне повітря (52,3%), розміщення відходів (25,3%) та скиди у водні об’єкти (22,4%).

Одним з видів антропогенного навантаження є викиди забруднюючих речовин від стаціонарних та пересувних джерел.

У 2012 році в атмосферу області потрапило 50,5 тисяч тонн шкідливих речовин та парникових газів. У цілому у країні основними забруднювачами повітря виступають промислові підприємства, від стаціонарних джерел яких в атмосферу надійшло 62% викидів. На Волині переважаюча частина шкідливих речовин (понад 85%) потрапляє в атмосферу від транспортних засобів, в т.ч. понад 55% від автотранспорту громадян.

Частка області у загальнодержавному обсязі викидів забруднюючих речовин в атмосферу від усіх джерел не перевищувала 0,9%. Якщо порівняти обсяги викидів, то вони в 4 рази менші, ніж у сусідній Львівській області. За кількістю викидів у розрахунку на квадратний кілометр території Волинь ділить 24–25 місце з Херсонською областю.

Актуальною проблемою залишається знешкодження та утилізація відходів. На початок 2013 року на території області зберігалося майже 15,2 мільйона тонн відходів, у т.ч. 1,8 тисячі І–ІІІ класів небезпеки.

За рік їх кількість зросла на 2,8%, за рахунок накопичення відходів ІV класу небезпеки, які за класифікатором визначені як мало небезпечні.

Протягом 2012 року в області утворилось 633,8 тисячі тонн відходів всіх класів небезпеки, з них 99,9% – ІV класу небезпеки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь ‒ 24-а за кількістю викидів у атмосферу
18 квітень, 2013, 09:22
У США вибухнув завод. ВІДЕО
18 квітень, 2013, 08:24