Чи доречно оголошувати 2012-й в Луцьку роком Стецька? ПИТАННЯ ДНЯ

Чи доречно оголошувати 2012-й в Луцьку роком Стецька? ПИТАННЯ ДНЯ
Депутати Луцької міської ради 25 січня вирішили оголосити 2012 рік в місті Луцьку роком визначного діяча Організації Українських націоналістів Ярослава Стецька.

Таку пропозицію на сесію виніс голова фракції ВО «Свобода» Святослав Боруцький.

Він заявив, що важко переоцінити особистий внесок Ярослава Стецька в національно-визвольну боротьбу і його вагомий внесок в історію українського державотворення.

Також депутат вважає, що проголошення року Ярослава Стецька в Луцьку сприятиме патріотичному вихованню молоді.

«Чи доречно оголошувати 2012-й роком заступника Бандери?» – поцікавився ВолиньPost у лучан.

Олександр Машлай, 28 років, прес-секретар волинського осередку «Фронту Змін»:

«Присвячувати рік якійсь особі, думаю, доречно. Головне, щоб ця особа заслуговувала на таку пошану. Що стосується Ярослава Стецька, то я вважаю, що ця людина гідна такого вшанування. Вже лише за те, що він долучився до проголошення незалежності України 30 червня 1941 року.

Він був визначним громадським і політичним діячем, який ставив за пріоритет національні інтереси. Тому вшанування таких осіб – обов’язок нашого покоління.

Сподіваюсь, що оголошення 2012 року роком Ярослава Стецька буде не лише декларативним, але й буде підкріплене реальними заходами з його вшанування та висвітленні життя та діяльності».

Мар’яна Вербич, 23 роки, юрист в обласному казначействі:

«Про доречність – не знаю. Хто він такий? Та націоналіст-ідеолог, якщо не помиляюсь. Щось таке. Якось він трагічно загинув, і його справу продовжила його дружина, а може, і помиляюсь. Для об’єктивності не використовувала гугл.

Але мені здається, що то не така і відома особистість. Це тільки спантеличить лучан. Хай краще виберуть когось іншого».

Михайло Кононович, 31 рік, голова Луцької міської комсомольської організації:

«Почему именно его и почему именно год? Понимаете, у нас депутаты – люди недалекого ума. Я говорю о тех, кто голосует за такие популистические решения. Давайте мы объявим год чистых улиц! Давайте объявим год дорог или чистых обьектов! Я как голова комсомола города Луцка не удивлен.

Приведу вам пример абсурдности, недалекости и в какой-то мере даже дебилизма. Они принимают решение, чтобы сделать Бандеру почетным гражданином города Луцка.

Под это, под Степана Бандеру, они изменяют луцкое законодательство, делают такие поправки, что человек, который избирается почетным гражданином, может не проживать в Луцке, может быть не гражданином Луцка, да и еще посмертно. Это абсурд! Сделали почетным гражданином мертвеца, никогда не проживающего в Луцке!

Кстати, одна из организаций Луцка подала на почетного гражданина Иисуса Христа. Сам факт приема этих документов и личности Иисуса Христа – не абсурд ли это?».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Есть точное определение таким людя и депутатам. ХОХЛОПИТЕКИ!
Відповісти
Знову топчуть воду в ступі :( Не настільки це важливе питання, щоб його так активно обговорювати
Відповісти