Конституційний Суд визначився з чорнобильськими пенсіями

Конституційний Суд визначився з чорнобильськими пенсіями
Українські «чорнобильці» тепер будуть отримувати соціальні виплати виключно в рамках рекомендованих Кабінетом міністрів.

Про це йдеться в рішенні КС, -інформує Голос.УА.

Рішення прийняте за поданням Пенсійного фонду, текст якого було оприлюднено в залі засідань суду в четвер, 26 січня.

Зокрема, Конституційний Суд визначив, що суди загальної юрисдикції при розгляді суперечок про соціальний захист громадян можуть використовувати нормативно-правові акти Кабінету Міністрів, видані в рамках його компетенції на підставі Бюджетного кодексу та закону про державний бюджет на відповідний рік.

Суди під час вирішення суперечок щодо соціального захисту громадян керуються, зокрема, принципом законності. Цей принцип передбачає застосування судами законів України, а також нормативно-правових актів відповідних органів державної влади, виданих на підставі, в межах повноважень та способів, що передбачені Конституцією та законами України, у тому числі нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України, виданих у рамках його компетенції на підставі виконання Бюджетного кодексу України, закону про державний бюджет України на відповідний рік та інших законів України, - йдеться в рішенні суду, прийнятому за поданням правління Пенсійного фонду.

Крім цього КС прийшов до висновку, що в повноваження Кабміну входить регулювання порядку і розміру соціальних виплат та допомоги, що фінансуються за рахунок держбюджету відповідно до Конституції та законів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Конституційний Суд визначився з чорнобильськими пенсіями
26 січень, 2012, 14:00