Звернення щодо помилування Тимошенко у Луцькраді хочуть обʼєднати

Звернення щодо помилування Тимошенко у Луцькраді хочуть обʼєднати
На найближче засідання сесії Луцької міської ради на розгляд депутатів виносять відразу два проекти рішення про звернення до української влади з вимогою помилувати Юлію Тимошенко. Їхні автори ‒ Сергій Григоренко («Батьківщина») та Андрій Осіпов, його колишній однопартієць.

Тож, під час засідання регламентної комісії Луцькради 17 квітня розглядали обидва звернення.

Як пише IA ZIK, депутат Андрій Калахан зазначив, що проект Григоренка – більш публіцистичний, а проект Осіпова – ряснить посиланням на законодавство. Тому ідеальним варіантом було би об’єднати обидва документи в один.

Автор першого проекту Андрій Осіпов зізнався, що здивувався, побачивши у порядку денному звернення, підготовлене Григоренком. «Я слабо вірю, що така ідея була чесно подана автором. Тут мала місце якась маніпуляція», – зазначив він.

Водночас Осіпов підтримав ідею Калахана про об’єднання двох звернень в одне. «Для мене важливіший результат. Я навіть готовий віддати Сергію і авторство, і право доповідати з цього питання, бо на нього в неділю чекають вибори», – зазначив він, натякаючи на вибори голови луцької партійної організації «Батьківщини».

Водночас Сергій Григоренко стверджує: пріоритетне право публічно захищати свого лідера має саме партійна організація. А Осіпов вніс свій проект звернення для особистого піару.

«Жодних пояснень я давати не буду», – заявив Сергій Григоренко. Він також не погодився із пропозицією об’єднати обидва проекти в один.

Представників «Батьківщини» спробували примирити союзники з інших опозиційних фракцій. Зокрема, Богдан Шиба із «Фронту змін» висловив жаль, що звернення щодо помилування Юлії Тимошенко замість об’єднання патріотів стало темою суперечок.

А свободівець Андрій Калахан додав: «Жінка сидить у тюрмі в нелюдських умовах. Я розумію, що кожен хоче піару, але тут треба об’єднатися».

Однак, на їхні заклики Григоренко не пристав. Зрештою, регламентна комісія Луцької міськради рекомендувала обидва проекти звернення таки об’єднати в одне питання і розглядати одночасно як два варіанти одного звернення. Мовляв, аби не доводити справу геть до абсурду, коли в порядку денному сесії значитиметься два однакових питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: політика
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Конечно були маніпуляції. Пустоцвіт не може по чесному працювати бо інтриган за сутністью та природою
Відповісти
Пустовит - это чеховский человек в футляре. ... в сухую погоду ходит в калошах, носит зонтик, чтобы не погибнуть от солнечного удара, боится умываться холодной водой, жалуется на замирание сердца... Да и живет Пустовит по тому же принципу: «Кабы чего не вышло».
Відповісти
А до чого тут Пустовіт?
Відповісти
А дійсно?! Він же завжди ні до чого.
Відповісти
А ходять чутки, що його на найближчих сесіях будуть знімати з посади секретаря. Хтось щось чув?
Відповісти
Останні новини
Звернення щодо помилування Тимошенко у Луцькраді хочуть обʼєднати
18 квітень, 2013, 12:51