Як правильно зберігати зварювальне обладнання?*

Як правильно зберігати зварювальне обладнання?*
Правильне зберігання зварювального обладнання є дуже важливим для підтримування його функціональності. Також це дозволяє продовжити термін експлуатації обладнання, скоротити витрати на його ремонт. Якщо ви хочете отримати надійну техніку, купуйте зварювальні апарати Jasic. Однак і про умови їх зберігання забувати не варто.

Зварювальні апарати

При зберіганні необхідно забезпечити захист обладнання від таких негативних чинників:

• Волога. Це найсерйозніший ворог усього електричного обладнання.
• Пари кислот, лугів та інших агресивних речовин.
• Пил, пісок, бруд. Особливо негативно на обладнання впливає металевий пил. Він порушує роботу транзисторів, мікросхем та інших елементів, через які проходить електричний струм.
• Механічні навантаження, вібрація.
• Прямі сонячні промені. Тривалий нагрів корпусу також є небажаним.

Найкраще тримати апарат у сухому приміщенні, яке добре провітрюється. Використовуйте для цього спеціальний кейс чи заводську упаковку.

Навіть якщо обладнання не використовується протягом тривалого часу, рекомендується періодично продувати його стиснутим повітрям. Це дозволяє усунути пил та дрібне сміття з механічних частин апарату. Бажана ретельна діагностика і ретельне технічне обслуговування як мінімум щороку.

Електроди

Важливо завжди зберігати електроди у вертикальному положенні, щоб уникнути їх пошкодження через тертя, удари, тиск. Стержні рекомендується тримати у водонепроникних контейнерах, оскільки вологість псує їх. Підписуйте кожен контейнер, щоб не переплутати різні типи електродів та не відкривати упаковку зайвий раз.
Якщо стержні постійно контактують один з одним, на їх поверхні можуть з’явитися тріщини, подряпини, вм’ятини.

Шланги та дроти

Рекомендується зберігати шланги та дроти без заломів, перекручень. Це дозволяє уникнути пошкодження ізоляції та металевих жил. Зберігайте ці комплектуючі у місцях, де їм нічого не загрожуватиме. Наприклад, небажано лишати кабелі на підлозі, де на них можуть наступити ногою чи поставити щось важке.

Після тривалого зберігання усі кабелі потрібно ретельно перевірити, перш ніж починати роботу. У випадку виявлення будь-якого пошкодження розпочинати зварювання не можна. Спочатку необхідно замінити пошкоджені комплектуючі.

Якщо обладнання зберігалося в холодному приміщенні, перед використанням його потрібно лишити в теплі як мінімум на 6 годин. За цей час повинен випаруватися конденсат, який осідає на деталях при зниженні температури повітря.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як правильно зберігати зварювальне обладнання?*
20 травень, 2018, 11:08