Який посуд потрібен для сервірування столу*

Який посуд потрібен для сервірування столу*
Сучасний посуд відрізняється не тільки різноманітністю матеріалів, але і продуманістю дизайну. Нерідко господині губляться у величезному виборі кухонного інвентарю для сервірування, адже потрібні тарілки, блюда, прилади, чашки, келихи, порційні блюдця.

Хочеться, щоб посуд був красивий, довговічний і безпечний. Тому при виборі рекомендуємо звернути увагу на матеріал і виробника. А допоможе в цьому будь-який інтернет-магазин посуду.

Основні критерії вибору

Тарілки на стіл бувають різних видів: плоскі, глибокі до 20 см в діаметрі, обсяг 250 мл; порційні або для цілого страви. Виділяють окремо супинці, в яких подають перше, салатниці для зелені і овочів, ікорниці, тарілки для риби і т.д. Конструктивно вони також різні & mdash; по висоті стінок, діаметру, формі.

Найпопулярніші матеріали:

1. Кераміка. Відносно недорога, практична, міцна.
2. Фаянс & mdash; бюджетний аналог порцеляни, відповідний для щоденного використання.
3. Скло. Цікавий вигляд, стійкість до температур.
4. Порцеляна & mdash; матеріал, що надає вишуканість і дорожнечу. Досить крихкий, вимагає дбайливого ставлення, тому сервірують не на кожен день.

Використовують і незвичайне сировину: кориан (штучний камінь), дерево, срібло, пластик. Вони менш практичні, ніж перераховані вище, але виглядають ефектно. Варто згадати бамбукові тарілки & mdash; нове слово в сервіровці.


Столові прибори (ножі, виделки, ложки) виготовляють з нержавіючої сталі, срібла, пластика, алюмінію. Перший матеріал найякісніший, хоч дизайн однотонний.

Такі прилади відмінно служать в побуті. Для святкового сервірування можна використовувати столове срібло, дерево, але вони коштують дорожче і складніше в догляді. Алюміній оптимальний тільки для виїзду на природу, тому що деформується, виглядає дешево.

Чашки і блюдця для напоїв & mdash; чимала частина святкового столу або дружньої зустрічі. Їх виробляють з термостійких матеріалів, частіше це кераміка, загартоване скло, фарфор. За правилами етикету чашку з чаєм або кавою прийнято подавати на блюдце, тому вони йдуть в комплекті.

Стандартні розміри:

• 60 мл для міцних напоїв, наприклад, еспресо;
• 100-130 мл звичайний розмір;
• 180-200 мл & mdash; оптимальний для кавових напоїв;
• більше 200 мл & mdash; для чаю, розчинної кави.

Традиційно обсяг посуду залежить від фортеці. А натуральна кава подають в залежності від консистенції, адже для гляссе потрібна чашка побільше, еспресо тільки порційно в маленькій чашці.
Матеріали: кераміка і її різновиду (фаянс, майоліка), фарфор, скло, склокераміка. Зрозуміло, що для особливих випадків вибирають вироби з цікавим дизайном з якісних компонентів.

Витончені келихи на свята & mdash; мрія багатьох господинь. При виборі подумайте, який саме тип вам потрібен. Адже червоне, біле вино, шампанське, коньяк прийнято пити з різних за формою келихів. Також вони повинні бути міцними, щоб не привести до незручної ситуації під час застілля.

Основний матеріал & mdash; скло з різними домішками. Від них залежить товщина стінок і дна, міцність, вага келиха. Зазвичай посуд продають в наборах від 2 і більше штук. Келихи варто купити для пива і мартіні.

Для сервіровки існують вази, ємності для олії, цукру, солі, креманки. Вони також стануть в нагоді при накритті столу до значної дати, щоб продукти не завітрились і не стали "пасткою" для одягу гостей.

Надійні виробники посуду Luminarc, BergHoff, Duralex, Fissman, Kamille, Cmielow. Вибираючи вироби від бренду, ви отримуєте гарантію якості. Ціна всупереч поширеному міфу на імениту посуд не перевищує ринкову. Компанія думає про свою репутацію, тому ризик шлюбу мінімальний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: посуд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Який посуд потрібен для сервірування столу*
20 травень, 2018, 23:16