Опції безпеки при виборі дитячого возика*

Опції безпеки при виборі дитячого возика*
Деякі функції роблять дитячий візок Yoya в магазині АЛЛО більш комфортним і безпечним для дитини. Саме безпека є ключовим пріоритетом при виборі цього візка. Нижче перераховані деякі характеристики, на які варто звернути увагу.

Ремені безпеки

Міцні ремені не дають дитині випасти з возика, створюють додатковий захист при різкому гальмуванні та зіткненні з перешкодами. Більшість ременів виготовлені з товстого нейлону. Він зберігає цілісність при значних навантаженнях, не псується під впливом вологи та сонячних променів.

Шукайте ремені з застібками, які легко відкриє дорослий, але не малюк. Якщо ви вибираєте візок разом з дитиною, перевірте, чи щільно ремені облягають тіло малюка (але не перетискають його). В більшості випадків виробники використовують пятиточкові ремені (дві точки фіксації через плечі, дві на стегнах і один ремінь проходить між ногами). Ця система дуже схожа на ту, якою комплектують автомобільні сидіння. Вона повинна мати міцні кріплення та регулюватися в залежності від зросту дитини.

Гальма

Візок повинен мати надійні гальма, які блокують як мінімум два колеса і є легкими у керуванні. Коли гальма активовані, зубчики зачіплюються за зірочки коліс. Після цього візок не рухається з місця, навіть якщо стоїть на похилій поверхні. Уникайте моделей, в яких педаль гальм може пошкодити ноги. Корисною додатковою опцією є велосипедні гальма з ручним керуванням. Це дозволяє різко знизити швидкість під час руху, не шукають ногою педалі.

Колеса

Чим більшими є колеса, тим легше пересуватися по нерівній поверхні: камінцях, асфальту з тріщинами, землі, траві. Але великі колеса «з’їдають» простір.

Більшість візків мають по два колеса спереду, які обертаються для полегшеного керування. Вони мають два положення: вільне обертання для рівної поверхні та фіксоване положення для нерівностей. У деяких візків є одне переднє колесо, яке не обертається. Маневрувати в такому випадку стає складніше.

Отвори для ніг

Деякі візки мають отвори для ніг. Вони повинні закриватися, щоб дитина не могла в них прослизнути. Виробники використовують для цього сітчасті або тканинні екрани.

Навіс

Навіс важливий для захисту дитини від яскравого сонця, дощу, снігу, вітру. Бажано, щоб він був водонепроникним. У деяких моделей є прозоре «вікно», через яке можна стежити за малюком під час прогулянки. Навіть обов’язково повинен бути «дихаючим», тобто пропускати повітря для вентиляції.

Бампер

Деякі візки мають передній з’ємний бампер, які забезпечують додатковий фронтальний захист для дитини. Ця планка запобігає випадінню малюка при різкій зупинці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Опції безпеки при виборі дитячого возика*
21 травень, 2018, 00:06