На утримання Верховної Ради треба 1,4 мільярда гривень

На утримання Верховної Ради треба 1,4 мільярда гривень
У Верховній Раді порахували, що на утримання нардепів треба понад 1,4 мільярда гривень.

Відповідний кошторис вже підготували в парламенті, - пише ТСН з посиланням на Коммерсант-Украина.

Пакет документів містить доповнення з докладним переліком статей витрат на діяльність народних депутатів і матеріально-технічне обслуговування парламенту. З них випливає, що в парламенті зараз незадоволені рівнем фінансування, який передбачений у державному бюджеті на 2013 рік - 849,8 млн грн.

«Розрахункова потреба в грошах становить 1,4 млрд грн, тобто забезпечення потреби Верховної Ради становить 62%»,- зазначив в пояснювальній записці до документа, його автор, глава апарату Верховної Ради Валентин Зайчук.

Найбільш витратна стаття парламентського бюджету - 333,9 млн грн - це заробітна плата народних депутатів та їхніх помічників. Матеріально технічне і організаційне забезпечення діяльності Ради обійдеться держбюджету в 296,9 млн грн. В апараті парламенту стверджують, що проект кошторису на 2013 рік менш витратний, ніж торішній документ.

Водночас в пояснювальній записці до документа Валентин Зайчук просить народних депутатів «сприяти вирішенню питання» щодо збільшення бюджетних призначень на 95,1 млн грн.

Ці гроші, згідно з проектом документа, будуть спрямовані на страхування життя народних депутатів, підготовку ТЕО і будівництво житлових будинків для народних депутатів і співробітників апарату парламенту, а також на інші цілі. Передбачені витрати і на менш значущі мети.

Так, у Раді вважають, що на покупку квітів їм необхідно 318 тис. грн, на скріпки, діркопробивачі, точила - 94 тис. грн на рік, на серветки для моніторів - 10 тис. грн. Опозиція поки думає - затверджувати бюджет чи ні.

«На засіданні комітету я голосував «за». Мені здається, документ економічніше торішнього - наприклад, в ньому немає капітальних витрат»,- заявив перший заступник голови регламентного комітету Валерій Карпунцов. Цей документ в середу був розглянутий на закритому засіданні регламентного комітету Ради.

«Дискусія була довгою, думки розділилися - документ у результаті «взяли до відома» комітетом. Це означає, що остаточне рішення по ньому буде прийматися в сесійній залі»,- розповів один з членів комітету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець, ВР
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.