У Луцьку виступав «божевільний вуличний поет». ФОТО

У Луцьку виступав «божевільний вуличний поет». ФОТО
У Луцьку побував білоруський поет Семен Ісаєв, який називає себе божевільним вуличним поетом.

Літературний вечір за його участі в обласному центрі Волині відбувся вчора, 19 квітня, - пише Волинський інформаційний портал.

Представив поета прихильникам сучасної літератури один із організаторів заходу та керівник культурного об’єднання «100Вт» Володимир Столярчук.

Свій виступ «божевільний вуличний поет» розділив на дві частини: вірші про те, про що захотілось написати, та про любов. Тож спершу Семен пригадав основні життєві перипетії, які й надихнули на поетичні рядки. Розпочав він виступ із вірша про друга Ігоря, який заборгував за оплату квартири, та з поеми «Поцілунки», яку, до слова, присвятив батькам.

Значні емоції викликали у присутніх такі вірші як «Луна», «Осине гніздо», «Українська алича», а закінчив першу частину виступу поет віршем «Джунглі». «Не знаю, як я міг таке написати, ну але вже написав», - жартував Семен про останній твір.

Друга частина заходу мала дещо ліричне спрямування та розпочалась віршованими рядками про перші серйозні почуття «Справжня любов». «Але та любов продовжувалась недовго», - пояснив опісля декламації Ісаєв. «Я для себе визначив, що любов, дружба та творчість є найважливішими у житті», - наголосив поет.

Окрім того, після виступу всі присутні мали нагоду запитати в поета про те, що їх цікавило. Так, Семен розповів, що в його житті були різні періоди, а серед них навіть і сухе голодування. Однак одним із найцікавіших моментів біографії виявилась ситуація, коли під час державних іспитів, на п’ятому курсі, Семен вирішив не лише замість письмової відповіді на запитання написати відгук про своє ставлення до системи освіти, а й прочитати його з трибуни для всіх присутніх. «Потім довго розбирались у деканаті та я відчував, що маю це зробити, і зробив», - поділився спогадами Семен.

Своєю чергою, Ісаєв поцікавився в присутніх, хто його знав до того, як дізнались про такий виступ у Луцьку, як виявилось, відомим поет був не для багатьох.

Окрім того, варто зауважити й те, що розважали присутніх і музичні паузи. Так, емоційну музику середньовіччя літераторам подарував відомий луцький музикант Олександр Хмільовський. «А ти залишишся послухати мої вірші ще? Я був би дуже радий», - оцінив талант музиканта Ісаєв. Також гість пообіцяв повернутись до Луцька найближчим часом - після того, як відвідає Львів та Івано-Франківськ. Проводжали поета лучани гучними оваціями.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку виступав «божевільний вуличний поет». ФОТО
19 квітень, 2013, 10:00
FEMEN не вразили Путіна
19 квітень, 2013, 09:42