У Брищі садять ліс, але мешканці не радіють

У Брищі садять ліс, але мешканці не радіють
Мешканці села Брище скаржаться на сміттєзвалище поряд і не схвалюють висадку лісу.

Про це вони заявили 19 квітня під час акції з висадки лісу навколо сміттєзвалища у селі Брище.

Як розповіла мешканка села Галина Мирончук, на місці, де засаджують ліс, колись мали давати городи. Але навіть якщо там і висадять ліс, це не вирішить проблем сміттєзвалища, бо він погано приживається і довго росте, зазначає вона.

Мешканці скаржаться, що з 1 квітня перестали їздити автобуси з села до Луцька. Люди мусять виходити аж на трасу Ковель - Луцьк і чекати автобуси з інших сіл, які зранку переповнені.

«Людям треба зранку на роботу доїжджати, на завод. Тож треба на певну годину вже там бути. Уявляєте, як людям їздити. І ми нічого не знаємо. Нам ніхто нічого не каже, чому скасували автобуси», – скаржиться Мирончук.

Добиратися до міста селянам вкрай необхідно, адже більшість із них живуть за рахунок торгу на ринках. Але і там у них проблеми. Мовляв, люди не охоче купують товари, вирощені біля сміттєзвалища.

За її словами, окрім транспортних проблем, селище має і екологічні. Санепідстанція перевіряла воду і визнала її непридатною для пиття навіть тваринам. Хтось із брищан возить воду з Луцька, інші п’ють ту, що є.

Мешканці нарікають і на собак. Вони стверджують, що на сміттєзвалищі вони «розводяться». А коли їм бракує їжі, то нападають на домашніх тварин. За словами старенької мешканки Брище, за минулий рік у неї дикі собаки з’їли до 40 індиків.

Дізнавшись про акцію висадки лісу, мешканці почали стягуватися до місця висадки з наміром знайти журналістів та представників влади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Брищі садять ліс, але мешканці не радіють
19 квітень, 2013, 11:40