З яких матеріалів виготовляють футбольні бутси?*

З яких матеріалів виготовляють футбольні бутси?*
Взуття для футболу виготовляють з різних матеріалів. Їх вибір залежить від марки, моделі, та стилю виробів. Кожен матеріал має певні експлуатаційні особливості та переваги для використання в тих чи інших умовах. У будь-якому випадку, потрібно вибирати легке та водночас міцне і надійне взуття. Якщо ви бажаєте купити бутси у Києві з хорошою знижкою, краще віддайте перевагу відомим перевіреним брендам. Їх продукція завжди вирізняється високою якістю. Нижче надається опис матеріалів, які найчастіше використовуються для виготовлення футбольного взуття.

Шкіра

Натуральна шкіра пропускає повітря і водяну пару, що забезпечує кращий комфорт ногам гравця. «Дихаючі» властивості особливо важливі при значних фізичних навантаженнях, коли тіло пітніє і його температура підіймається. Якщо волога не відводиться, шкіра буде натиратися, з’являться пухирі.

Натуральна шкіра зазвичай є більш еластичною, ніж синтетичні матеріали низької та середньої якості. Це значний плюс як для комфорту, так і для функціональності взуття. Також шкіра міцна і довговічна. Однак і коштує вона більше, ніж «синтетика».

Штучні матеріали

Найчастіше бутси виготовляють з таких синтетичних матеріалів:

• Поліуретан. Еластичний, дозволяє отримати гнучке взуття. Достатньо міцний, щоб протягом тривалого часу витримувати значні навантаження та вплив різних погодних умов.
• Термопластичний поліуретан (ТПУ). Легкий, має гарні водовідштовхувальні властивості. Може витримувати екстремальні температури. Протистоїть ударам, подряпинам та іншим механічним пошкодженням.
• Етилвінілацетат. Не розтріскується протягом тривалого часу, відштовхує вологу. Може використовуватися на холоді та спеці.
Більшість відомих брендів використовують комбінацію з натуральної шкіри та синтетичних матеріалів. Останні особливо часто виконують функцію підсилення взуття в передній частині та середині ступні, а також в області щиколотки та гомілковостопного суглобу.
Підошву виготовляють зі щільної гуми, яка має високу стійкість до стирання.

При виборі футбольного взуття першочергову увагу потрібно звертати саме на бренд. Такі компанії, як Under Armour, Nike, Adidas, New Balance, вкладають великі кошти у проектування бутсів. Їхній продукції довіряють гравці різного рівня та кваліфікації. Навіть бюджетне взуття цих виробників є високоякісним продуктом, що відрізняється зручністю та міцністю. Придбання таких бутсів – це вигідна інвестиція. З часом це взуття окупиться завдяки довговічності та захисту гравця від травм.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З яких матеріалів виготовляють футбольні бутси?*
27 травень, 2018, 12:38