Турбота про довкілля ‒ не політика, ‒ Башкаленко

Турбота про довкілля ‒ не політика, ‒ Башкаленко
19 квітня волинські регіонали взялися участь в акції «За чисте довкілля».

Акція відбувалася в рамках всеукраїнського загальнопартійного суботника з благоустрою територій, - повідомили у партійній прес-службі.

Понад 150 регіоналів та членів Волинської обласної молодіжної організації «Молоді регіони» висаджували молоді саджанці.

Активісти та партійці посадили соснові саджанці на території площею близько двох гектарів. Через кілька років поблизу сміттєзвалища, що біля села Брище Луцького району, буде справжній ліс. 15 тисяч пагонів учасники акції посадили для нащадків.

Член Партії регіонів В'ячеслав Бугай зазначив, що бере участь у цій акції уже не перший рік.

«Партія регіонів постійно ініціює подібні заходи і залучає до них якомога більше громадськості. Це не лише турбота про довкілля, але й об'єднавча акція. Я надіюсь, що за кілька років, коли тут буде ліс, сюди прийдуть наші діти, оцінять наші старання і це стане для них гарним прикладом», - каже він.

Облагороджувати територію довкола сміттєзвалища молоді люди приходили навіть з дітьми. Дев'яти річний Георгій, з мамою уже третій рік поспіль приходить на такі заходи.

«Мені дуже подобається садити дерева, бо я люблю коли їх багато. Тоді гарне повітря, легко дихати і є де погуляти та побігати на природі», - розповідає хлопчик.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: ЧИНОВНИКИ ТА ДЕПУТАТИ ОБСАДИЛИ ЛІСОМ СМІТТЄЗВАЛИЩЕ

Загалом 8 тисяч волинських регіоналів по всій області запланували висадити 18 тисяч дерев та облагородити і упорядкувати чимало парків та меморіальних комплексів.

За словами голови обласної організації Партії регіонів, першого заступника голови Волинської ОДА Олександра Башкаленка, будучи відповідальною політичною силою, Партія регіонів визначає одним зі своїх головних програмних завдань втілення в життя необхідних заходів для забезпечення санітарного та екологічного благополуччя населення.

«Сьогоднішній захід - це не одноденна акція, це частина системної роботи, котра ведеться вже протягом трьох років», - каже він.

«Щороку з настанням тепла ми починаємо впорядковувати кладовища. Сьогодні я впевнено можу сказати - на Волині немає жодного невпорядкованого цвинтаря. Скрізь є загорожі, встановлені смітники. У планах - провести воду до всіх кладовищ. Перед Великодніми святами щороку ми виділяємо кошти з обласного бюджету на ремонт під'їздів до місць захоронення. Цьогоріч виділено майже 6,5 мільйонів. Також три роки тому ми започаткували програму «Чисте довкілля». Вона спрямована на екологічний захист населення - в кожному населеному пункті, де є сміттєзвалища, ми плануємо створити зелені насадження», - розповів політик.

Окрім того, віце-губернатор Волині зазначив, що на останній селекторній нараді закликав усіх, а особливо представників політичних партій долучитися до хорошої справи.

«На жаль, сьогодні нікого з представників інших політичних партій я тут не бачу. Можливо, нарахую з представників опозиційних сил трьох чоловік. І все. Проте, на різного роду мітингах протестах їх явка вища, можливо тому, що лопатою працювати не треба? Я ще раз наголошую, це не політичний захід - це справа кожного з нас, всієї громадськості Волині і ще раз запрошую долучитися всіх небайдужих», - мовив Башкаленко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і в окулярах і без.
Відповісти
http://www.volynpost.com/img/modules/news/7/66/120bdac93778075e50e361230cfb2667/cb-IMG_4768.JPG
Відповісти
Останні новини
Турбота про довкілля ‒ не політика, ‒ Башкаленко
20 квітень, 2013, 12:51