Путін хоче масової депортації українських заробітчан

Путін хоче масової депортації українських заробітчан
Російський прем'єр Володимир Путін запропонував на 5-10 років закривати в'їзд до Росії для порушників міграційного законодавства, а також запровадити кримінальну відповідальність за надання нелегалам роботи і житла.

Про це інформує ТСН.

Як випливає з його бесіди з главою Федеральної міграційної служби Костянтином Ромодановським, російська влада особливо незадоволена мігрантами з України.

«Громадяни України на дві доби приїжджають, заробляють гроші, не платять податки, на один день їдуть до себе і знову повертаються», - сказав Ромодановський.

«Обходять його, коротше», - відреагував Путін.

Після цього російський прем'єр оголосив свої ініціативи щодо посилення кримінальних покарань для тих, хто організовує прибуття мігрантів до Росії, а також селить їх у підвалах і «гумових» квартирах.

«Росія не збирається закриватися, від кого-небудь відгороджуватися, але що нам, безумовно, необхідно - це на порядок посилити вимоги до якості міграційної політики, зокрема регулювання трудової міграції», - заявив прем'єр.

Водночас Путін виступив з ініціативою створення в Росії центрів доміграційної підготовки, де мігранти проходитимуть професійну підготовку, а також вчитимуть російську мову, основні закони країни, культурні норми і традиції народів РФ.

«Пропонується закрити в'їзд до Росії на термін від п'яти до десяти років. А, можливо, й на більш тривалий період для тих, хто попався на неодноразовому злісному порушені міграційного законодавства або був висланий з країни за судовим рішенням», - сказав Путін.

Варто зазначити, що національне питання стало частиною порядку денного російської влади ще минулого року після погрому на Манежній площі. Путін неодноразово заявляв, що приїжджі мають поважати місцеве населення й дотримуватися не тільки законів, але й звичаїв.

Минулого тижня на зустрічі з футбольними фанатами, багато з яких дотримуються націоналістичних поглядів, Путін пообіцяв, що приділить увагу цьому питанню у своїй передвиборчій програмі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та в Росії і так людиноненависницьке міграційне закондавство, незважаючи звідки ти приїхав з України чи Таджикистану (виняток лише для білорусів і казахів). Ці нещасні трудові мігранти приїхавши до Росії з наміром офіційно працевлаштуватися мусять проходити медкомісію в міграційній службі і до двох місяців чекати дозволу на роботу, який видається на 10 місяців і в цей час вони не мають права десь працювати і повинні жити "за божим духом", хіба десь нелегально підпрацьовувати. В черговий раз кремлівські кгбісти розпочали "полювання на відьом". Нещодавно - вони були готові витурити з Расєї усіх таджиків, тепер ворог №1 - громадяни "Хохляндії", як чи не усі кацапи називають нашу країну. І усе це через вибори путіна президентом....
Відповісти
Останні новини
Путін хоче масової депортації українських заробітчан
26 січень, 2012, 16:34