Штрафи для українських водіїв хочуть підняти втричі

Штрафи для українських водіїв хочуть підняти втричі
За незаконне тонування планують штрафувати на 680 грн., а за невиконання вимог посадових осіб МВС ‒ на 1700 грн.

Відповідні зміни пропонують внести у Міністерстві внутрішніх справ. Там підготували законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі види правопорушень», ‒ пишуть Коментарі.

Зокрема, в МВС наголошують, що законопроект підготовлений в рамках виконання пункту 197.1 Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки.

Законопроектом пропонується підвищити штрафи для водіїв за низкою правопорушень. Зокрема, найбільше зросте штраф за непристебнутий ремінь безпеки: з 51-85 грн. до 170-340 грн., а також за «невиконання вимог посадових осіб МВС» ‒ до 1020 грн. для звичайних водіїв і до 1700 грн. для посадових осіб.

Також зʼявиться новий штраф ‒ за «установку на проїжджій частині предметів, які перешкоджають проїзду транспортних засобів або їх зупинці чи стоянці», крім окремо визначених випадків, пропонують штрафувати на 340-510 грн. або залучати до громадських робіт.

Крім того, у міліції хочуть дати право «здійснювати в порядку, встановленому Міністерством внутрішніх справ України, контроль технічного стану колісних транспортних засобів під час їх експлуатації».

Також пропонується надати міліціонерам право відвідувати підприємства, установи й організації для виконання контрольних і профілактичних функцій щодо забезпечення безпеки дорожнього руху і в установленому порядку видавати приписи на усунення виявлених порушень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: закон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За тонування вікон і за ремені безпеки?А за п"янку,за перевищення швидкості?Ненажруться мєнтяри і саатаварісчі.
Відповісти
не нажруться ніколи, пора змести, та нікому...
Відповісти
а чого втриччі? в десять раз давай! обдирати - так по дорослому.
цікаво, а є статистика, скільки дтп відбулось через тонування?
а от від нетверезих за кермом є.
і головне, платити змушені будуть, як завжди, найбідніші, бо мажорам, суддям і прокурорам, мєнтам та сбушнікам всерівно нічого не буде.
коли закон буде один для всіх і діяти незалежно від статків і посад - все стане на свої місця і підвищувати не треба буде.
п.с. а держава готова заплатити мені компенсацію за порушення мого прова на безпечне пересування шляхами? хай дороги зроблять європейськими, тоді і про штафи можна починати говорити.
Відповісти
То ж треба шукати гроші на ремонт наших нещасних доріг. Хай шофери і платять, якщо вони тими дорогами і їздять. А вони будуть ті гроші відмивати на тих нещасних дорогах.
Відповісти
Останні новини
Штрафи для українських водіїв хочуть підняти втричі
22 квітень, 2013, 17:26