У Луцьку презентували «Страсті Христові». ФОТО

У Луцьку презентували «Страсті Христові». ФОТО
Виставку авторської кованої книги Романа Андрійовського «Страсті Христові» з Української академії друкарства відкрили у Луцьку.

Захід відбувся у Музеї волинської ікони 22 квітня, ‒ пишуть Волинські новини.

Автор кованого виробу, львівський художник по металу Роман Андрійовський повідомив, що книга є його дипломною роботою та спільним проектом з кафедрою графіки та дизайну друкованої продукції Української академії друкарства.

«Спочатку був ескізний матеріал, тоді треба було зробити макет, адже кожна наступна сторінка книги бере участь у цілісності попередньої», − зазначив він.

За його словами, над кованою книгою, яка важить 50 кілограм, працював близько одного року.

Книга створена у вигляді кодексу, де кожна сторінка зображує стацію Хресної дороги та супроводжується на звороті текстом. Усі сторінки є взаємопов’язаними та відтворюють картину страстей Божого Сина.

Роман Андрійовський розповів, що спочатку сторінки робили з пластиліну, аби викладачі мали уявлення про майбутній витвір, тоді переносили на прозоре скло, після того «перетворювали» на «вічний» метал.

Старший науковий співробітник Національного музею у Львові Світлана Зінченко зазначила, що найважче було підібрати сюжети.

«Дуже прискіпливо відбирали канонічні тексти, які зроблені з другого боку, щоб канони і для православної церкви, і для греко-католицької не були порушені», − каже Світлана Зінченко.

Ректор Волинської духовної семінарії Української православної церкви Рустик Капауз каже, що з мистецької точки зору книга є шедевром.

«Це у деякій мірі подвиг, що людина спромоглася таким способом виразити сакральні істини християнства», − зауважив Рустик Капауз.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині прорвало дамбу
22 квітень, 2013, 19:13
У Луцьку презентували «Страсті Христові». ФОТО
22 квітень, 2013, 18:49