Закривають легендарний дитячий журнал «Барвінок»

Закривають легендарний дитячий журнал «Барвінок»
Український дитячий журнал "Барвінок" припиняє свою роботу. Про рішенні редакція повідомила у новому номері.

Основною причиною є низьке зацікавлення дітей до друкованих видань, - повідомляє «Газета ua».

"Діти масово занурюються у віртуальний світ, це не найкращий час для журналу з його апелюванням до смислів, реальності. Наш кораблик уже пришвартовується, ми сходимо на берег, де на нас чекають рукописи ще незакінчених книг, підручників, волонтерська робота. Тож ще зустрінемося. Тому не прощаємося, а кажемо: "До побачення", - повідомили у журналі "Барвінок".

Журнал заснували у січні 1928-го у Харкові під назвою "Жовтеня". Після перерви через війну його знову випускали у квітні-травні 1945-го у Києві під назвою "Барвінок". До 1990-го був єдиним українським періодичним виданням для молодших школярів.

"Барвінок" єдиний з усієї періодики, що масовими тиражами представляв Україну на всій території колишнього СРСР і за його межами. Загальний наклад за понад 86 років перевищив 315 млн примірників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хм... А чего я, наприклад, дізнався про нього аж коли він закрився? А тому, що про журнал написали в тому ж таки інтернеті, із-за якого "Барвінок" і припинив свою діяльність. Що заважало редакції трішки розрекламувати себе, а не тільки говорити про смисли і реальність?
Відповісти
Дурень ти Миколо
Відповісти
На "Барвінку" , "Малятку" виховувались малюки і школярики декількох поколінь. То була якісна, цікава, колоритна, народна, дитяча періодика, де були зібрані, як дитячі казки, так і твори на той час сучасних письменників і поетів з хорошими ілюстраціями, виконаними професійними графіками, художниками, книжковими ілюстраторами. Багатьом читачам вони прищепили любов до літератури, до книги, до мистецтва.Вони свою місію виконали. Часи міняються. Просто хотілося би, щоби дітки завжди читали .
Відповісти
Дуже шкода((
Я теж зростала спочатку з Малятком, потім з Барвінком. Дякую поколінням авторів і редакторів!
Відповісти
Останні новини
Закривають легендарний дитячий журнал «Барвінок»
25 червень, 2019, 07:02
У Telegram – оновлення
25 червень, 2019, 04:57