26 квітня на Волині: гортаючи календар

26 квітня на Волині: гортаючи календар
Сьогодні відзначають день народження волинський археолог, краєзнавець Григорій Охріменко (на фото), директор Волинського інституту імені В’ячеслава Липинського Міжрегіональної Академії управління персоналом Оксана Самойленко та волинська художниця Тетяна Мялковська.

Вітаємо їх усіх та бажаємо міцного здоров’я, довголіття та радості від життя.

26 квітня 1945 року вийшов перший номер старовижівської районної газети. У той час вона називалася «Сталінський прапор». Згодом видання змінило назву на «Шлях Жовтня», а з 1967 року і до сьогодні називається «Сільські новини».

У цей день 2005-го депутата Луцької міської ради, лідера Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний альянс» Ігоря Гузя разом з іще 4 активістами затримали у центрі Мінська після того, як він виступив на несанкціонованому мітингу. Акція була приурочена 19-річчю аварії на Чорнобильській АЕС.

Серед затриманих білоруською міліцією учасників чорнобильської акції були активісти білоруської молодіжної опозиційної організації «Молодий фронт», а також представники молодіжних опозиційних організацій з Росії. Загалом правоохоронці затримали 140 осіб.

Затримані отримали від 5 до 15 діб арешту. В зв'язку з цим почалось 10-денне голодування членів «Національного Альянсу» у стінах СІЗО.

Після цього молодих людей депортували з Білорусі і позбавили права в'їзду на 5 років.

26 квітня 2010 року Олександр Башкаленко був призначений першим заступником голови Волинської обласної державної адміністрації.

У цей день 2011-го у Володимирі-Волинському урочисто відкрили пам’ятник учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС «Пам’ятай Чорнобиль».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
26 квітня на Волині: гортаючи календар
26 квітень, 2013, 00:00