Сталь чи алюміній: який матеріал вишки-тури є найкращим?*

Сталь чи алюміній: який матеріал вишки-тури є найкращим?*
Вишки-тури є мобільною та компактною заміною риштувань. Ці конструкції швидко збираються та розбираються, можуть бути швидко переміщені на великі та малі відстані. Їх можна використовувати для різноманітних будівельних, реставраційних, фасадних робіт. Вишки у більшості випадків виготовляють зі сталі або алюмінію. Ви можете придбати конструкції обох типів на сайті https://yaprofi.ua/products/stroitelstvo-1/stroitelnaya-tehnika-i-oborudovanie-1/vyshka-tura/chernigov. Але спочатку потрібно зрозуміти ключові відмінності між ними. Кожен з варіантів має певні переваги та недоліки, які впливають на хід виконання ремонтно-будівельних робіт.

Алюмінієві конструкції

Вишки-тури з алюмінію мають такі переваги:

• Невелика вага. Спрощується монтаж та демонтаж, а також перевезення. Одна людина в нормальному фізичному стані може працювати з секціями вишки.
• Відсутність корозії. Це може бути особливо важливо при використанні в умовах підвищеної вологості.

Одним з ключових недоліків є доволі невелике навантаження, яке здатна витримувати така тура. В порівнянні зі сталлю алюміній більш пластичний та швидше гнеться. Через це висота конструкції обмежується 10 метрами.

Варто відзначити і доволі високу вартість такої вишки. В порівнянні з аналогічною сталевою конструкцією вона може коштувати вдвічі дорожче. Тому алюмінієві тури найчастіше використовуються для внутрішніх і невеликих фасадних робіт.

Сталеві конструкції

Основні переваги тури зі сталі:

• Витримує значно більше навантаження в порівнянні з алюмінієм. Це дозволяє монтувати вищі та ширші вишки, розміщувати на них більше працівників, інструментів та матеріалів. Деякі вишки витримують навантаження до 200-300 кг на 7 кв.м.
• Завдяки значній вазі конструкція є більш стійкою. Це дозволяє використовувати її навіть на відносно сильному вітрі.
• Вишки можуть бути широкими та високими, що дозволяє використовувати їх у різноманітних ремонтних та будівельних роботах. Значно розширюється сфера застосування тури.
Значна вага дещо ускладнює транспортування і монтаж вишки. Однак пустотілі сталеві труби є доволі легкими для того, щоб зібрати вишку могли 1-2 людини. Від корозії сталь захищена фарбою. Однак потрібно слідкувати за цілісністю покриття та своєчасно оновлювати його. Оголений метал починає іржавіти.

Сьогодні найбільш поширеними є сталеві конструкції. Така затребуваність обумовлена їх порівняно низькою вартістю та можливістю використання в різних умовах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сталь чи алюміній: який матеріал вишки-тури є найкращим?*
03 липень, 2018, 16:10