У Луцьку працівники продукти з дитсадка виносили сумками

У Луцьку працівники продукти  з дитсадка виносили сумками
В одному з дитсадків Луцька зловили крадія. Лучанина затримали батьки вихованців садочка, коли той виносив з їдальні повну торбу продуктів.

На крадія дитячих харчів члени опікунської ради чатували з самого світанку, а потім тримали в облозі, доки не приїхала міліція, ‒ повідомляє ТРК «Аверс».

Пенсіонер від скоєного не відпирався та в усіх просив вибачення.

Із 6-ої годині ранку у дитячому садочку №31, що на вулиці Ветеранів, батьки влаштували засідку, бо чутки, що з їдальні крадуть харчі, ходили вже давно. Дітей об’їдали нібито самі працівники дитсадочка.

«Я особисто ще десь у вересні бачив працівника камбузу. Я приїхав десь в районі обіду до дитячого садочку і бачу, що вона виходить з такими сумками. Ну, чесно кажучи, я не те, що не подумав, в мене в мислях такого не було. Я її спитав, чи Вас не підвезти? А вона так перелякано: Ні-ні, не потрібно і побігла», ‒ розповідає голова опікунської ради Олександр Кралюк.

Лише за харчування батьки щомісяця сплачують понад сто гривень. Втім, не раз помічали, що дошкільнят недогодовують. Вже в перший день чергувань члени опікунської ради виявили крадія. Приблизно пів на сьому помітили чоловіка з пакетом, який виносив з їдальні ні що інше, як дитячі продукти. Батьки викликали міліцію.

Як розповів Володимир, у нього в садочку кухарем працює дружина. Зараз вона на лікарняному. Тобто, про те, що чоловік прийде сюди по харчі, знали інші працівники дитсадка. Володимир не може пояснити, чому пішов на крадіжку. Запевняє: злочин скоює вперше і йому за це дуже соромно.

Чоловік, який виносив продукти у скоєному кається: «Не можу пояснити свій вчинок… Люди добрі нехай вибачають, буду мати гріх на все життя… Я прошу пробачення у всіх: і в дітей і в батьків.

Начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк прокоментував ситуацію: «На них чекає, я думаю, кримінальна справа і, як мінімум, звільнення по статті…»

Яке покарання чекає на пенсіонера вирішить суд. Чи причетні інші працівники садочку до крадіжки та скільки було подібних випадків, з’ясує слідство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 36
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Это наследие "проклятого советского прошлого".:))
Відповісти
Мені кажеться в кожному садку носять торби. На ГПЗ 22 садок, той що біля Вопака ближче, кожен день з вікна видно, як працівники ( не тільки кухарі, а й няні) пруть пакети, сумки, битком набиті. Цікаво чим?
Відповісти
Там кухарів вже давно потрібно звільнити..... за те що беруть і за те що всяку білібірду готують... Бека...
Відповісти
Скрізь крадуть, що ви хочете із тих садків. Треба за щось жити. А ви погляньте, яка у них зарплата і мусять красти.
Відповісти
це не новина всі поварі беруть-крадуть бо не виживеш на україні.хто біля чого робить то і тягне.У нас завідуюча-аж до пенсії ніколи не побачив в магазині за хлібом тепер на своє місце дітей поставила--династія.
Відповісти
це не новина всі поварі беруть-крадуть бо не виживеш на україні.хто біля чого робить то і тягне.У нас завідуюча-аж до пенсії ніколи не побачив в магазині за хлібом тепер на своє місце дітей поставила--династія.
Відповісти
Недоумки у нянь и поваров зарплата по 1100гр. и семью и они тоже чьи то дети, мамы и бабушки жрать то надо!!!Это дед пенсионер виноват, что сумку гречки рубанул, это страну УРОДОВ, Тимошенко, Януковичей и другой не чести давно пора на свалку истории!!!
Відповісти
срану сруін.при вас ходили на роботу щоб вкрасти корму.навіть в колхозі коровам та свиням.половина зарплати завжди йшло вночі ..
Відповісти
Українці, невже ми все-ж таки всі стаємо моральними жебраками, якщо готові виправдати забирання їжі у чужих дітей, як для своїх ладні пухнути від голоду...
А це садок!!!! І красти там можливо тільки дитяче!!!
Давайте тепер усі, замість того щоб від держави ВИМАГАТИ, виборюючи правду для освітян, почнемо забирати у наших ДІТЕЙ, а чи хіба бувають чужі діти коли у них крадуть!!!
Та, й при чому тут "прошле", - Нам давати оцінку сьогоднішньому, бо завтра будуть давати ці ж діти...
Та й яка не була-би скрута - УКРАЇНЦІ, чи є в нас з Вами та грань нижче якої нема місця для морального падіння?
Що ще ми з Вами готові виправдати на далі, чи може ви вірите що влада (а, хай би яка) почне Вам віддавати по потребам.
Нема виправдань відбирання у ДІТЕЙ - це низько, безчесно, знаючи що діти не впіймають.

Хай суд земний для цих людей буде правдивим,
а божий - справедливим "По Дєлам".
Відповісти
Дибилоиды хохлопитекские запомните:У нищеты гордости НЕТ!
Відповісти
Та причому тут зарплата тих працівників!!!! Хіба це виправдання? А в батьків які платять за садочок ( "БЕЗКОШТОВНИЙ" ) більша заробітня плата??? А суд один: на площі руки відрубати, по самі, вибачте на слові, яйця!!!
Відповісти
они у вас с кармана крали???? или вашы дети из садика голодные возвращаються домой??? вас жаба давит, что они могут с работы еще что-то "вынести" кроме зарплати в 1100 гр))))??? я не думаю что ето корошо и надо так и дальше продолжать, просто дети же тоже не голодные! если там где-то что-то и осталось они же не будут готовить ето на следующий день, а купят новые,свежые!
Відповісти
Так, з карману, тому що харчування дитей складає 7 грн на день, 3,50 з яких батьківські гроші.
Відповісти
Яка різниця?
Відповісти
Несуть же не страви, а інгредієнти! Яйця, масло, крупи, макарони... Вибачайте, в приміських селах у дитсадках харчування набагато краще, тому що кухарів всі селяни в обличчя знають і сумок із садочка - не допустять!
Відповісти
Копають під завідуючу. знаю, що не тільки у тому садочку так роблять
Відповісти
Знайка, бачу ти зовсім Незнайка.
Відповісти
Моя племінниця із цього дитсадка постійно голодна приходила. Забираєш дитину після СИТОЇ вечері у садку, а вона по дорозі за п'ять булочку цілу з'їдала. А ви кажете діти не голодні.
Відповісти
Крадуть з дитсадків, з шкільнох їдалень, з ресторанів і кафе. Для вас це новина?
Відповісти
Якщо діти не з'їдають та залишається лишнє -нехай замовляють менше продуктів.
Відповісти
По суті інциденту.
Меню садочка 31, на 25 квітня:
- Сніданок
рисове суфле, чай, хліб з маслом;
- Обід
червоний борщ зі сметаною, макарони з тушкованою куркою, салат з капусти, компот;
- Вечеря
куліш, бурякова ікра.
Подивимось, що було в пакеті у носія:
Дві банки сметани, дві пачки масла, дві пачки соку, молоко, варений буряк, целофановий кульок якоїсь крупи (ми не встановлювали якої), два качана свіжої капусти, два пакети сметани, рис, півлітрова банка томатної пасти, ціла курка, пакет куриних крил, пакет дитячого печива…
Як бачите – повна відповідність денного меню.
І це була вранішня виноска, а ще вечірня, а ще плюс усі залишки та відходи, і так КОЖЕН ДЕНЬ.
Дійшло до того, що дітям замість однієї сосиски дають тільки третину, замість молока готують на воді з під крану, по дві неділі по тендеру не привозять хліб… Забирати у дітей - низ морального розтління, вони ж не зловлять.
В нашому садочку Наші діти, і ми не дамо їх обкрадати. Ви в себе закривайте на це очі - ваше право. Ми ж рахуємо, що це прояв безсилля, та що ж це тоді за батьки!
Відповісти
А на Пасху, небось, наполнят корзинки детскими харчами и пойдут «богобоязненные» с ними по церквям, может даже и на всенощную, дабы побольше дивидендов перед господом заслужить… Не забудьте батюшке перед окроплением сказать откуда продукты, ведь чистосердечное и на том свете наверняка принимается, не подставляйте святых отцов на грех - ворованное у детей освящевать…
Да, и для тех кто плачет о зарплатах – заберите у своих детей и отдайте оплывшим, видно от голода, работникам столовых, а потом пишите всякую ересь!
Відповісти
Правильно батьки зробили і не потрібно зупинятися, а доводити справу до кінця. На тих хто чинить тиск в прокуратуру, телебачення. Сильно вже багато волі працівникам дано. Півдня посидіти в теплі, погдядіти дітей, поїсти, на день нарлжження получити подарки в конвертах( більше чим зарплата), на кожен присвяток дарять, бо ж так заведено... І ще хтось хтось виправдовує. Мала зарплата, погана робота, а вільного хрен найдеш.
Відповісти
слухайте батьки,понаучували своїх діток їсти їжу з супермаркетів, порозцяцькували, той правильно, вони голодні йдуть з садочка. я це до того шо хватає там їди. якось забирала малу в той час няня відходи виносила: і мясо викидали і суп короче, ціле відро харчів.... то просто годуйте дітей своїх нормально і будуть ситі!
Відповісти
правильно кежеш, мала!
Відповісти
А чого ж не ловлять тих хто мільйони розкрадає по всій Україні))))))))))
Відповісти
та зрозуміло.що треба було декому із піклувальної ради прибрати завідуючу,(напевно хочеться поставити свого),тому,що зрозуміло-це підстава!!!!Завідуюча Л.А. все життя працювала для того. щоб садок був найкращий.поки до піклувальної ради не прийшов Кралюк.Задумайтсь.йому для чогось це потрібно.......
Відповісти
Пробачте, та скільки вже можна бруду лити на садочки! Люди, схаменіться! Якщо ви пишите таке, ви повинні підписуватися під кожним словом, мати докази..та тільки ви їх немаєте! Немає що робити, немає вам чим зайнятися! Не правда це! Я мама дитини, яка ходить у садок № 22. Ми переїхали з іншого району, і саме по пораді багатьох людей, ми записалися саме у 22 садок. Садок - чудовий, дитина моя з радістю летить туди, вихователі люблять дітей, навчально - виховна база сильна. Мій синочок кожного дня приходить з новими знаннями. Атмосфера - чудова, приємна. У садку постійно проводять різноманітні свята, розваги..особисто я була на багатьох відкритих занняттях. І ми повинні з вдячністю відноситися до педагогів, в руки яких ми віддаємо наших дітей! А без доказів паплюжити - пробачте, це не коректно!
Відповісти
А ви самі пробували, що там готують???? А ви самі бачили як діти їдять ту запіканочку??????? Раджу звернути на те увагу.... Тільки ті діти скажуть, що там смачна котлета, які незнають смаку справжньої домашньої котлети.... А от пиріжки там безподобні, за це респект поварям, нажаль, і це все....
Відповісти
я своїй дитині вірю на рахунок їжі в садочку, і запіканка йому довподоби.
Відповісти
Я хочу написати хороший відгук про дитячий садок, який залишився в моїй пам*яті і думаю ще на довго залишиться, це ДНЗ №8 - це безподобний дитячий садок, він знаходиться в районі Цукрового. Там безподобна завідувач, методист людина хороша, і на рахунок кухні там взагалі смакота. Від мене особисто ВЕЛИКА ПОДЯКА КУХАРЯМ, за те що смачно і багато варять їсти дітям... Я там деякий час працювала, це була моя перша робота, ДУЖЕ ДЯКУЮ Л.Ф.СМАЛЬ, ЗА ТЕ ЩО ВОНА ТАКА Є - ХОРОША В УСІХ ВІДНОШЕННЯХ І ЯК ЛЮДИНА, І ЯК КЕРІВНИК. Зараз Я ніякого відношення до цього ДНЗ не маю, проте дуже часто згадую про той чудовий час... А на рахунок харчування там також від батьків були чутки про погане харчування, але БАТЬКАМ ДІТЕЙ, ЯКІ ВІДВІДУЮТЬ ДНЗ №8 НІЧОГО ХВИЛЮВАТИСЬ, ТАМ ДИТИНА ТОЧНО ГОЛОДНОЮ НЕ ЛИШИТЬСЯ... Я людина, яка якщо щось не так мовчати не буде, я поважаю думку кожного. Не кожна мама матиме стільки терпіння як та нянічка, яка зі мною працювала і просила тих діток їсти, які щось не любили, вона про них все знала, хто що любить, хто що не любить, добавку кому дати... Я ДЯКУЮ БОГУ ЗА ТЕ, ЩО Я ПОЧАЛА СВІЙ ШЛЯХ З ТАКОЇ РОБОТИ І БАЧИЛА ТІЛЬКИ ТАКЕ, А НЕ ТАКЕ ЯК ПИШЕТЬСЯ ВИЩЕ... Отож, шановнА Л.Ф., В.Р., вихователі ДНЗ №8, няні, кухарі, Я БАЖАЮ ВАМ МІЦНОГО ЗДОРОВ*Я, РАДОСТІ ВІД ДИТЯЧИХ ПОСМІШОК, ТЕРПІННЯ. І НЕХАЙ У ВАС ВСЕ ЗАВЖДИ БУДЕ ГАРАЗД... ДЯКУЮ ВАМ ЗА ВСЕ...
Відповісти
Я ШОКОВАНИЙ протиріччями в думках батьків про дошкільні навчальні заклади (ДНЗ).http://youtu.be/cRtAgzoAfJA
Надіюсь ці презентації допоможуть песимістам змінити свою думку, про роботу не лише окремого навчального закладу, а й УСІХ ДНЗ.http://youtu.be/g2acvnXDy1s
Зокрема на колосальну роботу працівників по вихованню Ваших дітей, яку більшість батьків переклала на працівників навчальних закладів, забувши проте що основну відповідальність несуть Вони. Не розумію, чому про це мовчать ВИХОВАТЕЛІ!
Переглянувши, Проголосуйте. Голоси покажуть правду.
Відповісти
Я, з Вами, Віктор згідна,звичайно ніхто з батьків не напише які бувають АГРЕСИВНІ діточкі до вихователів, які слова вони говорять, а це все вони вивчають з поведінки своїх батьків.
Відповісти
Розумієте завжди так було ,що риба псується з голови,і завжди винні завідуючі,які не можуть навести порядок.я вожу донечку в садочок №9 ,син ходив в садок№20, різниця дуже величезна де і як годують. В садочку №9 дуже погано годують в порівнянні з 20,але в цьму винна завідуюча їй вже давно треба на пенсію вона не вміє працювати з батьками та колективом, а тільки грузить тих бідних вихователів, щоб вони просили у батьків гроші.Хоча вихователі там прекрасні ,дуже вам дякую за все,ви молодці, так тримати....
Відповісти
Дуже хотілося б знати щось про те який 27 садочок на Коновальця?
Відповісти
Також цікаво дізнатись про ДНЗ №1 та ДНЗ №13.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку працівники продукти з дитсадка виносили сумками
26 квітень, 2013, 14:59