Чому вам доводиться використовувати крем для зволоження шкіри рук?*

Чому вам доводиться використовувати крем для зволоження шкіри рук?*
Суха шкіра рук – доволі поширений стан, який у більшості випадків не вказує на серйозні проблеми зі здоров’ям. Однак достатнє зволоження робить руки набагато гарнішими. Вам не доведеться приховувати їх через блідість та відлущування шкіри. Саме для цього використовується зволожуючий крем для рук і ніг. Найчастіше застосовувати його доводиться через погодні умови, неправильне харчування, гормональний дисбаланс і вплив хімічних речовин. Однак є й інші причини надмірної сухості шкіри рук.

Погодні умови

В холодні місяці шкіра стає більш сухою, особливо якщо ви не носите рукавички. Мороз «витягує» воду з клітин. Зниження вологості повітря, спека, сухі вітри (особливо з пилом) також провокують виникнення такого стану.

Тривале перебування в кімнаті зі штучним опаленням часто стає причиною сухості шкіри. Тому взимку приміщення рекомендується додатково зволожувати чи регулярно провітрювати.

Умови праці

Медсестри, лікарі, вчителі, перукарі, прибиральники часто помічають сухість шкіри рук. Причина – праця, яка передбачає контакт з хімічними речовинами. Це може трапитися і з офісними працівниками, які довго перебувають в приміщенні з кондиціонером.

Медикаменти

Деякі медичні засоби для зовнішнього використання містять ретинол, гліколеву кислоту, перекис бензоїлу, саліцилову кислоту та інші речовини, які подразнюють та висушують чутливу шкіру. Якщо ви турбуєтеся про це, поспілкуйтеся з дерматологом. Він може підібрати більш делікатні засоби.

Проблеми зі здоров’ям

Деякі особливості стану здоров’я можуть стати причиною сухої та потрісканої шкіри рук. При аутоімунних розладах, такими як діабет або вовчак, погіршується кровопостачання кінцівок. Через це епідерміс отримує менше поживних речовин. Екзема і псоріаз викликають запальні процеси, які супроводжуються появою тріщин та лущенням шкіри. Подібна проблема виникає й при гормональних порушеннях.

Важливо не просто усувати симптоми за допомогою крему чи інших методів зволоження, а й лікувати захворювання, що є першопричиною розладу.

Дегідратація

Вживання достатньої кількості чистої питної води – одна з ключових умов збереження гарної здорової шкіри. Якщо це правило не виконується, страждає весь організм. Вповільнюється обмін речовин, гірше виводяться шлаки і токсини, органи отримують менше поживних речовин. Особливо часто при дегідратації погіршується стан шкіри руки, оскільки вони контактують з різноманітними зовнішніми подразниками.

Генетика

Експерти з Університету Данді, Шотландія, виявили, що генні мутації, які порушують продукування білків, можуть ставати причиною сухої та потрісканої шкіри. Люди з такими мутаціями частіше хворіють екземою, псоріазом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.