Чому натуральне хутро більш екологічне, ніж штучне?*

Чому натуральне хутро більш екологічне, ніж штучне?*
Єдиною доступною на сьогоднішній день альтернативою натуральному хутру є штучне хутро. Однак не варто думати, що ви робите гарну послугу навколишньому середовищу, коли купуєте останнє. Це синтетичний матеріал, який є продуктом нафтопереробки. Викидаючи штучну шубу, ви фактично забруднюєте природу пластиковими відходами. А викидати такий одяг доведеться доволі часто, оскільки зношується він набагато швидше в порівнянні з натуральним. Тут ви можете придбати високоякісні вироби з натурального хутра, які при належному догляді лишатимуться теплими та елегантними протягом десятиліть. А на додачу вони ще й не спричинює шкоди для природи.

Переваги натурального хутра

Хутро – це природній матеріал. Його структура є однаковою незалежно від того, виросла тварина в дикій природі чи на фермі. Коли тварина гине, вона з часом розкладається повністю. Це стосується і хутра. Це органічний продукт, який розпадається на окремі елементи та знову повертається у кругообіг життя в природі.

На відміну від нафти, з якої виготовляють синтетичне хутро, натуральні матеріали є відновлюваними.

Шуба з натурального хутра – це елегантний, зручний, теплий і довговічний одяг. Потрібно тверезо зважити всі «за» і «проти», перш ніж зробити остаточний вибір. Синтетика є далеко не найкращим варіантом і для споживача, і для оточуючого середовища.

Недоліки штучного хутра

Будь-яке штучне хутро є синтетичним продуктом. Як і пластик, воно не розкладається. Такі відходи наносять значну шкоду оточуючому середовищу, накопичуючись на смітниках. Чим активніше використовується такий одяг, тим більше відходів накопичується. Вони не підлягають повторній переробці, а розкладаються протягом сотень років. Ви можете думати, що робите щось корисне для природи, коли купуєте шубу зі штучного хутра. Але це не так.

Для виробництва штучного хутра використовуються поліакрилові полімери, для виготовлення яких потрібна велика кількість енергії. Це також підвищує навантаження на навколишнє середовище.
Суттєвим недоліком одягу зі штучного хутра є його швидка зношуваність. Якщо натуральна високоякісна шуба може використовуватися навіть 30 років, синтетичний замінник в найкращому випадку прослужить вам 5-6 років. Вироби низької якості можуть зіпсуватися вже через 1-2 роки після придбання.

Щоразу, коли ви перете чи просто миєте штучне хутро, у воду потрапляє велика кількість часток мікропластику. Результат – забруднення річок, озер, океанів. Оскільки матеріал не є органічним, він наносить шкоду мешканцям океанів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: хутро, мода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.