Як Луцьк підкорив львівських музикантів. ФОТО

Як Луцьк підкорив львівських музикантів. ФОТО
У суботу, 27 квітня, у Луцьку побував львівський гурт «Illusions».

На Волинь гурт приїхав уперше, але за один візит встиг відіграти аж два концерти поспіль, оскільки потрапити на їх акустичний вечір було більше охочих, ніж могла вмістити кав'ярня «Кофеїн», - пишуть Волинські новини.

На диво, діти, яких було багато під час першого концерту гурту, знали навіть «Видавництво Старого Лева», у якому працює гітарист та вокаліст гурту Андрій Бочко.

Під час другого концерту зібралась переважно молодь. Цього разу гості не соромились та спілкувались із музикантами не лише оплесками, а й запитаннями. І дуже довго не хотіли відпускати гурт з імпровізованої сцени у кав’ярні – стоячи оплесками просили музик заграти ще і ще.


Фото: Ярослав Близнюк, Роман Домбровський

Опісля концертів учасники гурту поділилися враженнями від Луцька.

«Дуже сподобалось місто. Відчувається затишність і особливість. Люди привітні і дуже креативні. Сподобалась реакція людей на нашу музику, підтримка. Також дуже сподобався замок, до речі, це перший замок, в якому я побував. Крім того, що у міста є своя історія і майбутнє - у Луцька є сучасність, що, думаю, набагато важливіше. Із задоволенням відвідаю це місто ще не раз», - каже піаніст проекту Illusions Єгор Грушин.

«Луцьк - дуже привітне місто, і я тішусь, що мала нагоду в ньому побувати, перейнятись дружелюбною атмосферою та можливістю аж двічі поспіль у ньому дати концерт. Це було наче на одному подиху і з великою віддачею, адже лучани надзвичайно гарно нас сприймали, хоч і чули вперше!!! Дякую цьому місту, його самобутньому духу! Коли буду мати нагоду - приїду сюди ще з превеликим задоволенням!», - додала віолончелістка Роксолана Пахолків.

«Ви знаєте, для нас концерт – це не лише дійство, яке стартує, скажімо, о 18:00… Це насправді починається раніше. О 7:30 ранку, як у суботу, коли гостей зустрічають з поїзда, коли ти спросоння чуєш цей весь приємний гамір у квартирі, сміх. А потім всі чистять разом картоплю, а згодом – грають в Mortal Combat. Коли згадують, чи хтось раніше бував у твоєму місті, діляться враженнями та знайомляться, першою чергою, з тобою..і з собою у Луцьку. І ти вже їх музику сприймаєш не крізь призму аудіо запису, а через них безпосередньо - людей, які її несуть тобі та у твоє місто», - кажуть організатори з ГО «Квартира FM».

«З таким прийомом, як ви нам зробили, день не може не принести задоволення. День пройшов чудесно, від самого ранку, коли з жартів почався, прямо не відходячи від вокзалу, - так і продовжився до самого вечора. Звісно, поки ми відпочивали, то кожний займався чим хотів: хто грався в бої, а хто читав книзю)).

Особлива подяка Роману за те, що няньчився з нами цілий день, від секретних кодів до Мортал Комбату і приготування сніданку до експедиції визначними місцями міста, фотканням Єгора з Роксі біля слона, різними оповідками, фото з бекстейджу, радіо і концерту, навіть важко перерахувати, скільки всього - до місії спасіння світу його величності Бетмена. Такі дні, мабуть, не забуваються, тому що ви створили нам всі умови для того, щоб ми почувались як удома, куди завжди хочеться повертатись після довгих мандрів», - сказав вокаліст-гітарист гурту Андрій Бочко.

Лучани, своєю чергою, також не поскупились на емоції.

«Illusions - враження неоднозначні. Їх музика - це водночас і весна, і осінь; і дощ з грозою, і полум'я свічки; сум і надія; тривога і спокій... Звучали класно, напрямок музики цікавий, в першу чергу, завдяки поєднанню класичних інструментів та віртуозності виконавців. Сподобалися переходи і різні комбінації гри на інструментах, все досить насичено, і в той же час індивідуальна гра кожного (а в Андрія - і вокал) на висоті. З задоволенням послухав би вживу ще раз, а тим паче із оркестром. Разом з тим, прослуховування викликало такі почуття як ностальгія, хвилювання, сум, побоювання втратити щось цінне, невідворотність рутини і ілюзорність того щастя, як воно має бути…важко підібрати правильні слова … Можливо, справа у текстах окремих пісень (Серце - Illusions), а, може, у характерному звучанні віолончелі, а, може, це все просто моє ІМХО», - розповів один з відвідувачів концерту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як Луцьк підкорив львівських музикантів. ФОТО
30 квітень, 2013, 09:46