Google попереджатиме про повені та землетруси

Google попереджатиме про повені та землетруси
Всесвітньовідома інтернет-компанія Google запустила сервіс інформування про землетруси, повені та інші стихійні лиха Public Alerts, інтегрований з наявним картографічним сервісом Google Maps.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на корпоративний блог Google.

На сторінці сервісу Public Alerts користувач може бачити карту, на якій спеціальними іконками позначені зони актуальних стихійних лих, які відбуваються в даний момент або прогнозуються синоптиками. В рамках сервісу передбачено пошук інформації - користувач може ввести запит, який його цікавить, у рядок пошуку, аналогічний наявному в Google Maps.

Розширений пошук інформації в сервісі реалізується за кількома критеріями - типом стихійного лиха або погодних умов, місцем розташування, датою.

Користувач може ввести своє географічне положення вручну, знайти його на карті або скористатися функцією геолокаційного сервісу.

Одночасно із запуском сервісу Public Alers доступна інформація про погоду та загрози землетрусів і повеней від Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA), Національної метеорологічної служби США і Геологічної служби США (USGS).

Якщо користувач шукає інформацію про те чи інше стихійне лихо у своєму регіоні на Google Maps і якщо одна із зазначених організацій опублікувала попередження про таке лихо, ця інформація буде першою в результатах пошуку.

Незважаючи на те, що найбільш докладна інформація про погоду розміщена зараз на Public Alerts для США, дані про стихійні лиха в інших країнах світу також можна знайти в Public Alerts. Наприклад, на момент написання матеріалу Public Alers повідомляв про землетруси на півночі Італії, в Аргентині та Індонезії.

При натисканні на будь-який з результатів пошуку Public Alerts продемонструє детальну інформацію про стихійне лихо або його загрозу, включаючи зону поширення, загальні дані про такі погодні умови, рекомендовані дії за них і посилання на сайти метеорологічних служб.

Сервіс поки працює в тестовому режимі, і Google планує залучати метеорологічні служби інших країн і різні організації до збору інформації для нього.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це підійде до реферату на тему: Повінь, Землетрус?
Відповісти