До Луцька на змагання приїхали 180 дзюдоїстів. ФОТО

До Луцька на змагання приїхали 180 дзюдоїстів. ФОТО
У Луцьку відбувся другий етап Всеукраїнського майстерського турніру з дзюдо серед молоді на призи Руслана Машуренка.

Як відомо, у 2000 році на Олімпійських іграх, в Сіднеї, волинянин Машуренко став бронзовим призером у змаганнях з дзюдо, - пише Під прицілом.

Цей факт назавжди увійшов в історію українського спорту, адже Руслан Мурашенко перший приніс бронзову нагороду з дзюдо незалежній Україні.

Славетний волинянин вже багато років, як завершив професійну кар’єру, проте про нього ніхто не забув і вже 6 років поспіль у Луцьку відбувається Всеукраїнський майстерський турнір серед молоді на призи Машуренка.

2 травня - другий день турніру. Організатор змагань заслужений тренер України, колишній наставник Руслана Мурашенка, Анатолій Бондарєв розповів, що 11 років поспіль проводився турнір присвячений пам'яті афганцям. Мережу змагань з дзюдо вирішили розширити і з'явився Всеукраїнський майстерський турнір серед молоді на призи Руслана Машуренка.

До турніру запросили не лише юнаків, а й дівчат віком від 16 до 21 року.

Відтак, на цьогорічні змагання прибули представники 18 областей України, такі як Рівненська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Донецька та інші. Загальна кількість учасників сягнула понад 180.

За словами Анатолія Бондарєва, в перший день боровся основний контингент дзюдоїстів. Призеркою першості України цього року серед молоді стала волинянка, Інна Гоменчук з села Прилуцьке Ківерцівського району, яка виконала норматив майстра спорту України.

«До нас приїжджають люди, які хочуть виконати норматив майстрів спорту України, а вже майстри спорту, то звісно рідко їдуть, тобто дають можливість молодим. Рахуй це хороший підхід до змагань, бо на чемпіонатах дуже важко потрапити хоч в призові місця. Це розвиток дзюдо на Україні та в нашому регіоні», - впевнений головний суддя чемпіонату Анатолій Бондарєв.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
До Луцька на змагання приїхали 180 дзюдоїстів. ФОТО
03 травень, 2013, 07:00