Суд повернув у Львів червоні прапори на 9 травня

Суд повернув у Львів червоні прапори на 9 травня
Рішення Львівської міської ради про заборону використання радянської та нацистської символіки 9 травня призупинили.

Відповідне рішення ухвалив Львівський окружний адміністративний суд, - пише ТСН.

"Суд призупинив дію даної ухвали до розгляду її по суті 29 травня. Відповідно, до цього часу, ухвала міської ради не діє і депутати міської ради не мають повноважень повторно її приймати", - повідомив члена КПУ, голову Львівської обласної організації Антифашистського комітету України Олександра Калинюка.

Як повідомлялося раніше, 25 квітня Львівська міськрада ухвалила рішення "Про оголошення 8 травня у м. Львові Днем скорботи і вшанування пам'яті жертв тоталітарних режимів та жертв Другої світової війни" та "Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території м. Львова".

Прокуратура міста Львова з'ясувала, що ухвала у обох її частинах суперечать законодавству України, зокрема закону "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років".

Через це 3 травня прокуратурою міста Львова внесено 2 позови до суду з вимогою скасувати зазначені частини ухвал Львівської міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, Львів
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ще не находились,червонопузі..?
Відповісти
мало 17, 33-го з червоними прапорами (катування, розстріли, ГУЛАГІ і т.д.). 9 травня день пам'яті, скорботи за загиблими\
Відповісти
Окупація України російською фашистко-сталінською владою не краща за фашистсько-гітлеровську! Фашистська символіка і тих і інших повинна бути заборонена в Україні!
Відповісти
Если все такие умные и хотят примирения, то зачем тогда эта конфронтация? Одни идиоты в западной Украине, другие в в восточной, разжигают ненависть внутри страны. Вот что действительно страшно.
Відповісти
Ну тебе-то,надеюсь,НЕ СТРАШНО??? Ты же,без всего,этого советского,ЖИТЬ НЕ МОЖЕШЬ?! Такие,как ты,РАДУЮТСЯ,что СОВЕТЫ мало своего народа УНИЧТОЖИЛИ!!!
Відповісти
НЕ ОЖИДАЛ,ЧТО ЛЬВОВСКИЙ суд - ТАКОЙ-ЖЕ ПРОДАЖНЫЙ?! ПОЗОР!!!
Відповісти
Останні новини
Суд повернув у Львів червоні прапори на 9 травня
08 травень, 2013, 08:20