Володимир Лис презентував новий роман

Володимир Лис презентував новий роман
У столичній книгарні «Є» 26 січня луцький письменник Володимир Лис презентував роман «Іван і Чорна пантера».

На презентацію книжки прийшов поет Олексій Кононенко та голова Спілки письменників Віктор Баранов, пише Gazeta.ua.

Книжка вийшла у харківському видавництві «Клуб сімейного дозвілля» накладом 3 тисячі примірників. У книгарнях її продають по 39 гривень.

Дія роману відбувається у поліському селі Кукурічки. Головний герой Іван знаходить на автобусній зупинці журнал з фотографією чорношкірою моделі Таумі Рембпелл і закохується в неї. Він вирішує за будь-яку ціну заманити модель в село.

«Всі роблять наголос на головній героїні роману – моделі Таумі Рембпелл. Та для мене головним і цікавішим героєм є хлопець Іван. Він схожий на дурника, та насправді він просто людина з іншим світобаченням. Він добрий, світлий і нестандартний персонаж. Іван мріє, щоб у його селі було сто хат. Він каже: «От прийдуть німці, побачать, що в селі рівна кількість хат і не будуть село руйнувати, бо вони порядок люблять». Іван подобається усім, хто читав роман», – розповів Володимир Лис.

«Писав роман рік. Комп'ютером користуватися не вмію, досі пишу ручкою. Ручка – продовження руки, а рука – продовження голови. Раніше писав звичайною ручкою, тепер користуюся гелевою. На роботі не написав жодного рядка. Робив це вранці, ввечері і на вихідних. Влітку відпочивав в санаторії, там теж працював. Одна жінка побачила мене за роботою і каже: «Це ж треба бути таким сумашедшим, щоб замість відпочинку мордувати себе роботою», – додав письменник.

Він також розповів, що писати почав у 3 класі. Тоді з-під його пера виходили вірші.

«Якось однокласниця розповіла, що теж пише. Запропонувала змагатися, в кого вийде краще. Дівчинка постійно перемагала. Я так засмутився, що два роки нічого не писав. А потім почав знаходити вірші тієї дівчинки, але під іншими прізвищами. Виявилося, що вона їх безбожно списувала», – поділився Лис.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лис, стане мільйонером, як Ернест Хемінгуей. Нічого не заробив в журналістиці на оспівуванні чиновників, то заробить на письменництві.
Відповісти
Останні новини
Володимир Лис презентував новий роман
29 січень, 2012, 09:35