Як зрозуміти, що ваше вікно встановлено неправильно?*

Як зрозуміти, що ваше вікно встановлено неправильно?*
Навчіться вчасно розпізнавати ознаки неправильного встановлення вікон, щоб в разі необхідності вимагати компенсацію від майстра чи виробника конструкцій. Зазвичай підрядники надають гарантію і виправляють допущені помилки за власний рахунок. Якщо ви помітили одну чи кілька з наведених нижче ознак, вікна ПВХ були змонтовані з допущенням помилок.

Зазор

Найбільш очевидною ознакою поганого встановлення вікон є видима щілина між рамою та стіною або підвіконням. Це означає, що майстер неправильно зняв заміри чи підібрав готове вікно.

Протяг

Щілини не обов’язково повинні бути видимими, щоб їх помітили. Ви відчуваєте протяги, в кімнаті стало прохолодніше, на опалення витрачається більше енергії? Все це вказує на те, що повітря з вулиці проникає у приміщення. До цього призводять навіть дуже маленькі щілини, які практично неможливо помітити неозброєним оком.

Протікання

Щілини пропускають в кімнату не лише повітря, а й воду. Це добре помітно під час дощу чи танення снігу. Якщо ви бачите, що при закритому вікні вода стікає по підвіконню чи стінах, щось точно негаразд. Проблему потрібно усунути якомога швидше, інакше на стінах може з’явитися пліснява.

Конденсат

Між шарами скла у сучасному вікні ПВХ знаходиться інертний газ. Більше нічого там бути не повинно. Поява конденсату означає, що герметичність склопакету порушена. Інертний газ, який покращує теплоізоляційні характеристики конструкції, витік назовні. В результаті приміщення буде значно гірше захищене від холодного повітря.

Стулки не закриваються

Якщо саме вікно перекошене чи було нерівно вмонтоване у стіну, воно може погано закриватися. Це легко перевірити. Відкрийте вікно на 45° і відпустіть. Якщо майстер все зробив правильно, стулка не рухатиметься. Самовільне відкривання чи закривання свідчить про деформацію.

Захист від проблем

Аби запобігти виникненню подібних неприємностей, потрібно вибирати якісні вікна та користуватися послугами досвідчених майстрів. Надмірне бажання зекономити часто призводить до протилежних результатів. Можуть знадобитися витрати на дорогий ремонт чи навіть повну заміну конструкції.

При виборі компанії, що займається встановленням вікон, також звертайте увагу на гарантійні зобов’язання. Вони дозволять в разі необхідності отримати ремонт безкоштовно. Зазвичай компанії, які мають хорошу репутацію та цінують її, надають таку гарантію. Якщо ж подібних зобов’язань немає, це є тривожною ознакою. Цілком можливо, що компанія не впевнена у належній якості своєї ж продукції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вікна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як зрозуміти, що ваше вікно встановлено неправильно?*
19 серпень, 2018, 15:48