Рукодільницям на замітку: як вибрати якісне штучне хутро*

Рукодільницям на замітку: як вибрати якісне штучне хутро*
Кожна господиня, яка хоч раз хотіла щось зробити власноруч - прикрасити оселю, пошити дитячу іграшку, зробити предмет інтер’єру - стикалась з дилемою: яке хутро обрати для свого задуму, штучне чи натуральне?

Ставлення до штучного хутра раніше було не дуже привітним. У часи СРСР такий матеріал був надто важким, жорстким на дотик і не відрізнявся високими естетичними характеристиками. Але зараз ситуація змінилася. Технології швейної промисловості невпинно вдосконалюються, що обумовлює покращення якості, споживчих і естетичних властивостей таких матеріалів. Виробники домоглися майже абсолютної візуальної ідентичності синтетичних тканин з натуральними аналогами.

Переваги синтезованого волокна

Сучасне екохутро позбулося багатьох своїх недоліків. А низка характеристик навіть надає йому значної переваги перед своїм “прототипом”.

Штучне хутро вигідно вирізняється на фоні натурального такими параметрами:

• доступною ціною;
• легкістю обробки;
• відсутністю загрози пошкодження міллю;
• несхильністю до злежування;
• невибагливістю у догляді;
• швидкістю висихання;
• невеликою вагою.

Виробники такого волокна не мають обмежень у виборі відтінків і фактур.

Матеріал, який імітує норку, рись, мутон, каракуль, виглядає не менш стильно і розкішно, ніж вичинена шкура відповідної тварини. Пошита з такої сировини шуба доволі добре зігріває. Через більшу пластичність екохутра, готові вироби краще сидять по фігурі. Для пошиву штучних шуб використовують цілісне полотно, тому вони позбавлені численних прихованих швів, що загрожують з часом розтягнутися. Через таку особливість, натуральний виріб може стати непридатним для вжитку.

Екошуби можуть похвалитися різноманітністю фасонів. Присутність у складі поліестеру надає речам з підробного ворсу більшої стійкості до зносу.

Етичний фактор і можливості вжитку

Окрім того, захисники живої природи проводять численні акції протесту проти вбивства тварин задля потреб текстильної промисловості. Все більше дизайнерів стає на їхній бік. Від використання натурального ворсу вже повністю відмовилися Gucci, Giorgio Armani, Dior, Mango, Hugo Boss, Calvin Klein та інші модні будинки. Чимало публічних персон вирішує купити штучне хутро у різних кравецьких варіаціях (шубки, дублянки, жилети) для поповнення свого гардеробу. Представники швейної індустрії мусять прислухатися до настроїв суспільства. Тому штучне хутро набуває все більшої популярності як на подіумі, так і у звичайному житті.
Цей текстильний матеріал користується великим попитом серед виробників одягу та аксесуарів, покривал, м’яких іграшок. Штучним ворсом активно прикрашають коміри, капюшони курток, оздоблюють чоботи, головні убори, сумочки. Його використовують для облямівки манжет шкіряних рукавичок і рукавів верхнього одягу.

Ознаки якісного екохутра

Отже, з кожним днем з’являється все більше аргументів на користь того, щоб купити штучне хутро. Тому не дивно, що сьогодні такий текстиль всерйоз конкурує з матеріалом природнього походження. Звичайно, усе залежить від сумлінності виробника. Тому треба вміти відрізняти якісне штучне хутро від низькопробної продукції. Як і будь-який товар, матеріал слід ретельно оглянути, щоб перевірити деякі моменти.

Якщо на дотик матеріал м’який і гладенький, долоня легко ним ковзає, добротність товару можна не ставити під сумнів.
Проведіть по його поверхні рукою і простежте за реакцією. Якщо вас вдаряє струмом – купувати цей товар не варто. Це вказує на те, що він не пройшов належної обробки.

Проаналізуйте запах матеріалу: яскраво виражений хімічний шлейф можуть мати лише зразки низької якості. Як і у випадку з дешевою екошкірою, це свідчить про порушення технології виробництва. Марно сподіватися на те, що запах з часом зникне, - він лише посилиться.

Також спробуйте провести по ворсинках матеріалу паперовою серветкою. На ній не має лишитися слідів від барвника.
Потягніть за ворсинки — волосинки від неякісного товару залишаться на пальцях.

Якщо ви замовляєте волокно онлайн, звертайте увагу на репутацію продавця. За наступним посиланням можна придбати якісне штучне хутро в асортименті, який задовільнить будь-які потреби. Ми рекомендуємо робити покупки лише в тих компаній, що мають високу репутацію на ринку протягом багатьох років, це самий простий шлях уникнути підробок та зіпсованого настрою.

Різноманіття штучного хутра сьогодні вражає. За його допомогою можна власноруч втілювати в життя різноманітні задуми щодо побутових речей, декору, дитячих іграшок та іншого. Сучасні технології дозволяють виробляти матеріали, які за своїми естетичними та практичними якостями перевершують природні аналоги. Тож, годі вірити старим міфам про синтетику і вперед, за покупками!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.