Як зрозуміти, що вам терміново потрібен пом’якшувач води?*

Як зрозуміти, що вам терміново потрібен пом’якшувач води?*
Ваша шкіра стала сухою і постійно свербить? На вмивальнику з’являються жовті плями? Цілком можливо, що ці та інші незручності викликані надто жорсткою водою. Якщо це так, вам може знадобитися спеціальний пристрій – пом’якшувач води. Придбати його пропонує інтернет-магазин "БТ-Сервис" у Києві. Описані нижче ознаки можуть вказувати на те, що така техніка вам потрібна вже сьогодні.

Накип

Мінеральні відкладення можуть утворюватися в чайних чайниках і кавниках, у бойлерах і в трубах. Вони засмічують сантехніку, призводять до протікання кранів та інших проблем.

Вапняний наліт – тверда, крейдяна речовина, що складається з бікарбонату кальцію та магнію. Якщо ви постійно бачите його в сантехнічних приладах, чайниках, каструлях, час подумати про пом’якшення води.

Суха шкіра

Жорстка вода насправді може викликати свербіж шкіри. Надлишок солей кальцію та магнію також негативно впливає на стан волосся. Мило та шампунь лише тимчасово усувають цю проблему, адже шкіра та волосся контактують з жорсткою водою регулярно.

Оскільки мило не може повністю видалити мінеральні відкладення зі шкіри, вона починає свербіти. Може виникнути почервоніння, запалення.

Вицвітання одягу

Якщо колір білизни та одягу поступово стає менш насиченим, причиною цьому може бути прання у жорсткій воді. Мінеральні відкладення не лише осідають на тканині, а й дряпають її. Через це речі втрачають привабливий вигляд. Проблему можна вирішити за допомогою спеціальних миючих засобів, які додаються у воду при кожному пранні. Але це не надто зручно і потребує додаткових витрат.

Плями на ванні

Будь-які плями від мінералів на сантехніці є ознакою жорсткої води. Ці плями утворюються після випаровування водопровідної води, яка лишає після себе солі кальцію та магнію. Невеликі плями добре видаляються за допомогою оцту. Але з застарілими плямами можуть виникнути проблеми.

Плями можуть бути помітні навіть на посуді, особливо виготовленому зі скла.

Частий ремонт сантехніки

Труби з міді та ПВХ менш піддаються утворенню накипу. На сталевих трубах мінеральні відкладення накопичуються швидше. В будь-якому випадку, такі засмічення обмежують потік води. Наліт забиває клапани, крани та інші елементи сантехнічної системи. Термін експлуатації різних приладів скорочується. Доводиться витрачати більше грошей на їх ремонт чи заміну.

Пом’якшувач води є вигідною інвестицією, якщо у вас з кранів тече жорстка вода. Ви зможете захистити побутову техніку, сантехніку та одяг за допомогою цього пристрою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як зрозуміти, що вам терміново потрібен пом’якшувач води?*
30 серпень, 2018, 23:25