Як часто потрібно годувати кошеня?*

Як часто потрібно годувати кошеня?*
Так само, як і людські діти, кошенята швидко ростуть в перший рік свого життя. Вид їжі та її кількість безпосередньо впливає на темпи розвитку тварини. Якщо кошеня не має доступу до материнського молока, воно загине. Змінити це може людина, що потурбується про маленьку тваринку. Зовсім маленькі кошенята не мають можливості їсти тверду їжу, тому їм потрібно дуже специфічне харчування. Найкраще для цього використовувати спеціальний замінник котячого молока – https://www.zootovary.com/zameniteli-moloka-dlja-kotyat-c-23_386.html. В ньому є всі необхідні речовини для найменших кошенят. Готувати їх козячим чи коров’ячим молоком не можна, аби не нашкодити здоров’ю.

Перший тиждень

Кошеня зазвичай важить приблизно 100 г одразу після народження, але швидко набирає вагу при повноцінному годуванні. Перші кілька тижнів життя новонароджене кошеня буде повністю залежати від матері, щоб забезпечити себе їжею. Якщо ж матері поблизу немає, годувати тварину можна з пляшечки рідкою сумішшю.

Кошеня потрібно годувати кожні 2-3 години протягом першого тижня життя. Решту часу тварина спатиме. Кошенята повинні споживати приблизно столову ложку або 15 мл спеціальної рідини при кожному годуванні. Це доволі тривалий процес, тож потрібно запастися терпінням.

2-3 тиждень

Кошеня у віці від 2 до 3 тижнів все одно потрібно годувати кожні 2-3 години, і воно повинне споживати не менше 1/2 столової ложки суміші або молока під час кожного прийому їжі. Між 8 та 18 днями вага тварини повинна зрости приблизно до 280 г.

До кінця 3 тижня кошеня зможе встати і почне взаємодіяти з оточуючими його предметами.

4-5 тиждень

Протягом 4 та 5 тижнів годування відбуватиметься рідше. До кінця 5-го тижня кошеня слід годувати лише три рази на день, але при кожному прийомі їжі воно повинне споживати близько 3 столових ложок молока або суміші.

Кошеня повинен важити приблизно 420 г на цьому етапі розвитку. Поступово потрібно додавати до рідини трохи густої їжі, аби тварина звикала до твердого корму.

6 тиждень

До шести тижневого віку кошеня повинно їсти кашку чотири рази на день. Їжа повинна ставати все менш водянистою. Потрібно замінювати суспензію на корм для кошенят і миску з водою. Наприкінці шостого тижня потрібно зменшити частоту прийому їжі лише до трьох разів на день.

Якщо у вас є кілька кошенят, обов’язково ставте для них окремі миски, або не провокувати у них агресію.

7-8 тиждень



Годувати кошенят потрібно кормом тричі на день. До кінця восьмого тижня кошеня повинно важити близько двох кілограмів.

Після 8-тижневого віку кошеня можна годувати кормом двічі на день. Тверда їжа не повинна бути проблемою для тварин у цьому віці. З десятого тижня кошеня можна повністю відлучати від матері або припиняти годування молоком.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як часто потрібно годувати кошеня?*
30 серпень, 2018, 23:30