«Свобода» творчо переосмислила нацистські заклики, – Башкаленко

«Свобода» творчо переосмислила нацистські заклики, – Башкаленко
Під час антифашистської акції в Луцьку регіонали переконували публіку, що ВО «Свобода» намагається дестабілізувати ситуацію в Україні.

Акція відбулася 14 травня на Меморіалі Слави у Луцьку.

Учасники заходу висловили протест зародженню фашизму в Україні, популяризації нацистської ідеології, а також національної, расової та релігійної нетерпимості, повідомляють у Партії регіонів.

Перший заступник губернатора, керівник Партії регіонів в області Олександр Башкаленко під час свого виступу висловив «стурбованість антидемократичними заявами та деструктивними діями опозиційних політичних сил», які, мовляв, «намагаються дестабілізувати ситуацію в суспільстві, порушити громадянський мир і злагоду, спровокувати міжнаціональну ворожнечу в Україні».

На завершення мітингу Башкаленко зачитав резолюцію.

«За роки окупації німці знищили понад 165 тисяч мирних волинян у наших селах і містах, у 582 селах Волині фашисти проводили масові каральні операції, волинян вбивали, катували, спалювали живцем. Війна на волинській землі тривала до 23 липня 1944 року, коли були визволені останні населені пункти Волині. При визволенні Волині загинули майже 26 тисяч солдатів і офіцерів», – виголосив він.

«Ми не сприймаємо антидемократичні, аморальні, шовіністичні та нацистські по суті гасла і заклики «Свободи», що підтримуються усіма «опозиціонерами». Творчо переосмисливши нацистські заклики часів Третього Рейху, доморощені націоналісти на всю країну оголосили «смерть ворогам нації», до яких публічно зарахували своїх політичних опонентів, людей, що говорять на іншій мові, сповідують іншу точку зору, інші погляди і життєві цінності. Події в Тернополі, Львові говорять про те, що Україна на межі. Тому ми повинні зупинити цей шабаш для того, щоб Україна рухалася цивілізованим європейським шляхом», – заявив регіонал.

«Така ситуація в Україні змусила європейську спільноту зробити відповідні категоричні заяви про неприйняття і різке засудження проявів неофашизму, діяльності націоналістичної партії ВО «Свобода», чиї расистські, антисемітські та ксенофобські погляди суперечать фундаментальним цінностям і принципам ЄС», – йдеться в резолюції.

«Так, у своїй резолюції по Україні, прийнятій 13 грудня 2012 року, Європейський парламент висловив свою стурбованість «... зростанням націоналістичних настроїв в Україні, виражених у підтримці партії «Свобода», яка в результаті стала однією з двох нових партій, що потрапили до Верховної Ради; нагадує, що расистські, антисемітські та ксенофобські погляди суперечать основоположним цінностям і принципам ЄС, і, таким чином, закликає демократичні партії у Верховній Раді не взаємодіяти, не підтримувати і не формувати коаліцію з цією партією», – аргументував Башкаленко.

Діяльність «Свободи» та її прихильників, на думку регіоналів, «ставить під загрозу європейське майбутнє України».

«Ми, учасники мітингу, звертаємося до громадськості, усіх волинян із закликом і надалі залишатися такими ж мудрими та щирими, толерантними і милосердними, не сприймати та не підтримувати гасла та позицію радикально налаштованих політичних сил, громадських організацій, їх поводирів, які під «ідейністю» несуть нам розбрат, непорозуміння, провокації, насилля. Вони вже готові братися до зброї. Вони порушують найголовніші права людини, права на свободу вибору та громадянську позицію, принижують людську гідність та життєві цінності старшого покоління, наших батьків», – виголосив Башкаленко.

«Ми звертаємося до керівництва країни, Президента України, уряду, народних депутатів України з вимогою встановити на законодавчому рівні найсуворішу відповідальність за розпалювання міжнаціональної ворожнечі, релігійну нетерпимість, пропаганду насилля та шовінізму, так як це зроблено в переважній більшості країн світу. І тоді Україна зробить повноцінний крок у Європу, а ми впевнені, що буде саме так. Україна має майбутнє як потужна європейська держава!» – йдеться у резолюції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
президенстькі вибори розпочалися...російська мова вже неактуальна, НАТО теж, рівень життя падає, як же розвести людей ???
Відповісти
кріза,папередники приїлись!лучанин шукай в вільне від роботи на гаспод врємя фашистів.!покращ країну!за кіпр!за сімю!всі в антіфи!на цьому років 20 можна пр-оканати.вастановим традіції дєдів!товаріщ,будь бдітєлєн,враг не спить!все такі БССР..
Відповісти
Ви панове часом може і гомосятіну підтримати готові? Ну бо ви так активно все демократизуєте і реформуєте. За кредит для свого режиму готові і дупкою повертіти.
Відповісти
помоєму ж самі регіонали самі ж тормозять вступ до ЄС, тому шо не виконуются вимоги які були поставлені ЄС !! і тому дурити люде
Відповісти
помоєму ж самі регіонали самі ж тормозять вступ до ЄС, тому шо не виконуются вимоги які були поставлені ЄС !! і тому дурити людей типу якісь кції проти фашизму, приписали до цього "Свободу", яка не ясно яким клином прибита до цих заходів.

Тому пане Башкаленко вИ мабуть не бачите поганих доріг, тому що у вас лексус, не бачите як живуть прості люди в малосімейках тому що у вас велищезний будинок. Тому розпочніть щось з себе робити!
Відповісти
та ні там потрібні були гасла що самі регіонали уже дестабілізували економіку України, й тільки працюють на один результат, це шефу Януковичу будувати межигір*я !! я думаю що якщо зібрати мітинг по розбиранню тої дачі в межигір*ї, то прийде набагато більше людей, та й прицьому платити гроші людям за мітинг не прийдется))))) скоро настане цей день
Відповісти
Бджоли проти меду! Ура!!!!!
Відповісти
Я вам скажу що ми свобода банда яка на вас лохах бабкі мочить так що давайте підримуйте нас дужче а то грошикі вмиваються...
Відповісти
деблоїду,який друкується під ніком Вітів,раджу Вітіва дуже смачно розцілувати в сраку.Ти ніколи не будеш Вітівим,бо ти є ворог українців і лизодуп ПРихвостнів,які м о ж е де-коли,як блошивому собаці підкидають на обглоджену кістку.Люди вже зробили висновок з ПРдунівсько-азіровського пакращення і більше їх вже не обманите.А"СВОБОДА",як відстоювала національні приорітети українців,так і буде відстоювати поки не буде повалений і знищений повністю тоталітарний, бандитський ПРдунівський режим.
Відповісти
Останні новини
«Свобода» творчо переосмислила нацистські заклики, – Башкаленко
15 травень, 2013, 11:10