У Ковелі визначилися, де можна гуляти з собаками

У Ковелі визначилися, де можна гуляти з собаками
Виконавчий комітет Ковельської міської ради визначив місця, де можна вигулювати своїх домашніх улюбленців – собак.

Власникам собак пропонують вибір, ‒ пише Про Ковель.

Зокрема, чотирилапим на вибір пропонують облюбувати лісопарк, що на вулиці Грушевського, вздовж прибережних смуг водосховища, територію, яка знаходиться за стадіоном «Локомотив», а також пустир на вулиці Борзовця та територію колишньої військової частини.

Остання місцина відведена для зручності мешканців, що проживають у районі вулиці Ватутіна. Всі ці обмеження членам виконкому довелося затверджувати, аби забезпечити ветеринарне та епідеміологічне благополуччя населення, попередити негативний вплив на здоровʼя та безпеку людей внаслідок агресивності собак та безвідповідального ставлення їх власників, ‒ йдеться в повідомленні.

Окрім того, в документі чітко прописані обовʼязки, які мають виконувати особи, що супроводжуватимуть собак під час їхньої прогулянки. Зокрема, на чотирилапого не дрібної породи необхідно одягти намордник та поводок, озброїтися речами для прибирання собачих екскрементів (обовʼязково стежити за тим, щоб після прогулянок із твариною було чисто в підʼїздах багатоквартирних будинків, на сходах, у ліфтах та інших місцях загального користування), також стежити за дотриманням правил безпеки щодо людей, які знаходяться поруч і самої тварини.

Правила вигулу собак, обов’язки власників тварин та місця для прогулянок згодом будуть надруковані в засобах масової інформації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі визначилися, де можна гуляти з собаками
16 травень, 2013, 15:17