Під носом у юних плавців у Луцьку торгують пивом, ‒ депутат. ФОТО

Під носом у юних плавців у Луцьку торгують пивом, ‒ депутат. ФОТО
Батьки вихованців Луцької дитячо-спортивної школи плавання, що на проспекті Грушевського, 2а стурбовані тим, що біля школи торгують пивом.

Про це 16 травня на своїй сторінці у Facebook написала депутат Луцької міської ради Олена Голєва.

«Батьки стурбовані тим, що на території зазначеного дитячого спортивного закладу розміщене літнє кафе, яке пропагує вживання алкогольних напоїв та реалізує їх, що порушує законні права та інтереси мешканців нашого міста, а особливо дітей, які є найбільш вразливими», - написала депутат.

Ділянка, зі слів депутата, перебуває в постійному користуванні Луцької дитячо-юнацької спортивної школи плавання (рішення Луцької міської ради №15/19.2 від 27.02.2004 р. «Про надання в постійне користування Луцькій дитячо-спортивній школі плавання земельної ділянки на пр. Президента Грушевського, 2а»).

На території цієї земельної ділянки розміщені малі архітектурні форми (МАФ) з рекламою алкогольних виробів, зокрема пива «Львівське» та «Славутич».

«Ділянка нібито надана директором школи в оренду підприємцю», - зазначила Голєва.

Як написала депутат, це можна розцінити як порушення чинного законодавства України, зокрема Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», Рішення Луцької міської ради № 9/23 «Про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів», ч. 1 та 3 ст. 22 Закону України «Про рекламу».

Зокрема передбачено, що продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів заборонено у приміщеннях та на території навчальних закладів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та це літнє кафе там вже багато років і чомусь раніше нікому не заважало!
Відповісти
директор дюсш давно собі кишеньки набиває...
Відповісти
Кафе, як кафе. Зелено, затишно. І до речі, там не тільки пиво продають, але й прохолодні напої, тощо.І з каналізацією у них порядок. Тому, (підтримуючи Олега) чому стільки років кафе нікому не заважало?
Відповісти
Вожу свого хлопця в басейн, говорив з директором декілька разів про те, що це неприпустимо, коли дитина, виходячи з спортивно-оздоровчого закладу перше , що бачить- ПИВО! Він каже - то не я , то керівництво, грошей нема, траву ж там стригти треба , ну і т.д.
Добре , що є в нашому місті депутати, які за дітей думають, а не за те, як власні кишені набити.Дякую
Відповісти
а навпроти супермаркет колібріс так ви і його закривайте!
Відповісти
смішно читати =)
Відповісти
краще займалися реальними справами. от скажуть чому спортсменів нефінансують зовсім.займаюся спортивним орієнтуванням і на змагання їзджу за свої кошти нетільки я один!в державі передбачені кошти на розвиток спорту тільки до нас вони недоходять
Відповісти
взяли моду, ліпити ті "літні майданчики" усюди.
проблему треба вирішувати ширше. наприклад, бар під судом по левчанківської фактично повністю захопив частину тротуару, чим змушують людей постійно виходити на проїзжу частину. це нормально? хто дав дозвіл? де ДАІ, архітектура, прокуратура? пилюка з дорогі летить прямо в тарілку, а тупі сидять, дихають вихлопними газами і їдять...о ідіоти! санстанція, аууу!
про парк "культури і відпочинку" те саме, пиво, пиво, пиво...
це так треба для культури і відпочинку? чи дітям? з пивом відпочинок має бути у спеціально призначених для цього закладах, парк - НЕ БАР!
можна продовжувати, наприклад, якийсь ортеол не може вмістити усіх бажаючих, тому має аж ДВА літніх майданчики і не де небудь, а на вул. л. українки! але і цього мало, вони ще морозиво біля себе поставили.
а палатка з пивом і гопотою на фонтанах як спускатись в парк та при вході у центральний парк прямо на шляху дітей не помітні?
Відповісти
жаба давит?
Відповісти
жаба давить заздрісних полішуків.
людина реально діло каже. піди і подивись. коли твоє дитя з такого прикладу буде там чаркувати, то буде пізно потилицю чухати, а до того йде.
Відповісти
Давайте, ще заборонемо заходити дітям в супермаркети та магазини тому що там пиво та алкоголь продається! Так можно до абсурду дійти. В дітях потрібно виховувати правельні погляди на життя і тоді ні яка реклама не повпливає.
Відповісти
Что-бы такого не было, просто попробуй воспитывать своих детей. Займись воспитанием. Не вини остальных в своих ошибках.
Відповісти
А может Голева хочет поставить там палатки от фирмы Свитязь и продавать свое Черниговское пиво? Никто не думал? Дальше бар Саванна и магазин Наш край уже поменял палатки Львовского на Черниговское. Все дело в конкуренции. Стояло бы Чернигоавское, она бы даже защищала.
Відповісти
шановні батьки, а Ви не пробували шукати проблему в собі. Якщо Ваші діти від побаченого отримують бажання, тоді справді не випускайте їх з дому (я про магазини, кіоски, і т.д.). Я не думаю, що коли Ваша дитина бачить магазин або рекламу іграшок, то Ви відразу біжете купувати ці іграшки. Вся справа у ВМХОВАННІ дітей. У мене теж росте син, але я намагаюсь пояснити дитині що добре, а що погано. А пити пиво чи горілку, якщо немає виховання, можна і в підїздах та просто на траві.
Відповісти

Лена а разве басейн ето навчальний заклад?чудасія
Відповісти
Останні новини
Під носом у юних плавців у Луцьку торгують пивом, ‒ депутат. ФОТО
16 травень, 2013, 16:31