Транспортні витрати студента в Лондоні*

Транспортні витрати студента в Лондоні*
Не можна заперечувати, що в Лондоні є майже всі варіанти громадського транспорту. Ви можете їздити на чому завгодно – від велосипеду до кебу. Для студента освіта в Англії передбачає активне користування транспортом, тому варто хоча б приблизно знати розмір витрат на нього.

Ходьба

Ходьба – це, без сумніву, найдешевший і екологічно чистий спосіб пересування по Лондону. Цілком можна ходити пішки від житла до університету, якщо вони розташовані поруч. Однак не забувайте, що в малолюдних і погано освітлених місцях краще не ходити в темну пору доби. Також не варто в цей час слухати музику, оскільки навушники заважають контролювати ситуацію навколо. В деяких районах краще пересуватися в закритому транспорті.

Велосипед

Ще один дешевий спосіб пересування, який є швидшим в порівнянні з ходьбою. В Лондоні є доволі добре розвинена мережа велосипедних доріжок, яка дозволяє з комфортом пересуватися на двоколісному транспорті. Якщо у вас є власний велосипед, вам знадобиться безпечне місце для його зберігання. Інколи тримати його в квартирі забороняється правилами проживання.

У Лондоні є понад 750 док-станцій та 11 500 велосипедів для громадського користування. Потрібно заплатити 2 фунта, щоб отримати доступ до велосипеда протягом 24 годин. Перші 30 хвилин кожної поїздки безкоштовні. Оплатити прокат велосипеда можна за допомогою банківської картки на док-станції або за допомогою офіційного додатку в смартфоні.

Автобус

У Лондоні є понад 700 автобусних маршрутів. Вартість проїзду – 1,50 фунтів стерлінгів. Якщо ви використовуєте лише автобуси і трамваї, щоб подорожувати Лондоном, платити потрібно буде максимум 4,50 фунтів на день. Багато автобусних маршрутів обслуговуються цілодобово, хоча графік руху транспорту може змінюватися в темну пору доби.

Залізниця

Вартість проїзду в метро залежить від того, як далеко ви подорожуєте, від часу доби та способу оплати. Також є надземна міська залізниця. Більшість ліній працюють з 5 ранку до півночі. В середньому квиток коштує 3-4 фунти.

Uber

Базові тарифи починаються від 2,50 фунтів стерлінгів, а потім потрібно доплачувати ще 1,25 фунта за милю. Мінімальний тариф становить 5 фунтів стерлінгів. Якщо ви забронюєте поїздку і передумаєте, з вас можуть стягнути плату за скасування замовлення в розмірі 6 фунтів.

Таксі та кеби є найдорожчим лондонським транспортом, тому студенти користуються ним порівняно рідко. Якщо їздити в кебі щодня, можна розоритися. Але для знайомства з духом справжньої британської столиці варто хоча б один раз проїхатися в кебі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Лондон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Транспортні витрати студента в Лондоні*
24 вересень, 2018, 18:16