Масштабним шоу в Луцьку завершилися великодні свята. ФОТО. ВІДЕО

Масштабним шоу в Луцьку завершилися великодні свята. ФОТО. ВІДЕО
Понад 100 артистів стали учасниками святкового шоу «Волинський Великдень».

Дійство відбулося 16 травня, - пишуть Волинські новини.

Проект відомої волинської співачки Тетяни Ціхоцької «Волинський Великдень» п’ятий рік поспіль збирає повний зал охочих відчути атмосферу весняних та Великодніх народних святкувань, багато з яких зародились і збереглись зі стародавніх дохристиянських часів виключно в українській традиції.

Яскраве динамічне шоу подали на одному подиху, де поєднались народні традиції, пісні та народні молодіжні забави та танці, виконуються веснянки, гаївки та українські романси.

Разом із відомими солістами: Тетяною Ціхоцькою та вокальною групою за участі Оксани Штембурської, Юлії Шевчик та Тетяни Сороки, повного складу чоловічого вокального квартету «Акорд», жіночого вокального ансамблю «Передзвін», у концерті брали участь дитячі колективи: дитяча фольк-студія «Жайворонки», ансамблі танцю «Волинянка» та «Волиняночка», ансамбль народної музики «Джерела», солістки Анастасія Павлось та Анна Конзера, юна декламаторка віршів Даринка Деменік. В окремих сценах були задіяні актори облмуздрамтеатру, які доповнювали картинку дійства влучними образами.



Тетяна Ціхоцька розповіла, що підготовка до «Волинського Великодня» розпочалась одразу після Різдва.

«Тому, чим пізніше Пасха, тим більше часу на підготовку», - поділилась мисткиня. Найбліьше часу, за словами Ціхоцької, пішло на підготовку дітей, які відвідують фольклорну студію під її керівництвом, оскільки це маленькі дітки і вони потребують більше уваги у підготовці.



Підтримати відому волинську співачку, за її словами, приходить вся її родина: мама та тато, рідна сестра з чоловіком та дітьми, тітки та племінники.

Особливих забобонів та прикмет у Тетяни Ціхоцької немає, але є речі, які вона намагається взяти з собою у гримерку – це своєрідні обереги та подарунки близьких людей, утім обов’язково вона бере із собою іконку.



Разом із тим, співачка підмітила, що напередодні концерту вона має проблеми зі здоров’ям горла, і це вже традиційне її випробування.

Співачка розповіла, що вона отримує велике задоволення від того, що виконує у своєму концерті твори, більшість із яких є традиційними сезонними.



«Якщо говорити про репертуар концерту, то він взагалі є цікавий тим, що в ньому багато творів, музику до яких я написала сама. Часто, знайшовши цікавий текст пісенний, я не знаходила музики. Багато хто навіть не сумнівається, що це народні твори, хоча ніколи їх не чув», - поділилася Тетяна Ціхоцька.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Масштабним шоу в Луцьку завершилися великодні свята. ФОТО. ВІДЕО
17 травень, 2013, 11:12