Як вибрати надійні колеса для мотоблока?*

Як вибрати надійні колеса для мотоблока?*
Уже на протязі багатьох років мотоблоки користуються особливою популярністю серед тих, хто займається веденням сільськогосподарських робіт різних масштабів. Саме ця техніка вдало поєднує в собі функціональність, довговічність, компактність та доступну ціну. Крім цього, мотоблоки прості в управлінні та не потребують особливого догляду. Єдине, з часом колеса у мотоблоків зношуються і втрачають свою працездатність. І саме в таких випадках доводиться обирати колеса для мотоблока, які допоможуть відновити роботу даної техніки.

На що звернути увагу, обираючи колеса до мотоблока

Насправді, завдяки значній популярності мотоблоків у нашій країні, придбати додаткові деталі до них, в тому числі колеса, не складно. Однак, якщо ви хочете максимально продовжити термін їх експлуатації та підвищити ефективність роботи такої техніки, при покупці коліс варто звернути увагу на кілька важливих характеристик. Серед них:

• Діаметр коліс. Колеса до мотоблоків виготовляються у різних діаметрах, однак перевагу мають моделі більших розмірів. Діаметр великих коліс становить від 6 дюймів, завдяки чому вдається підвищити прохідність техніки над рослинами та на рихлих землях. Однак, встановлювати такі колеса на ручні культиватори та маленькі моделі мотоблоків буде недоречно. Для цього існують моделі діаметром 3,5-4 дюйми, які дозволяють маневрувати на мінімальній площі та між рядками.

• Ширина покришок. В цьому випадку все залежить від умов, в яких використовуватимуться колеса. Приміром, вузькі шини ідеально підійдуть для обробки землі в міжрядді, тоді як широкі моделі краще брати для роботи на розрихлених ґрунтах.

• Глибина протектора. Чим глибший, виразніший протектор, тим менша ймовірність буксування коліс під час обробки землі.

• Температурний режим експлуатації. Оскільки температурні показники в нашій країні влітку і зимою значно різняться, оптимальним рішенням буде купівля коліс, які здатні працювати і при високих, і при низьких температурах. Найкращий варіант – придбати колеса, які витримують зміни температур від -30° до + 50°С.

В цьому випадку ви маєте можливість скористатися двома варіантами купити колеса у місцевому магазині (якщо такий є), або замовити їх за допомогою сучасного онлайн-сервісу, що допоможе зекономити і час, і кошти. Приклад такого обслуговування в нашій країні – компанія «Mirmex». Завдяки такій співпраці ви зможете скористатися величезним асортиментом коліс від перевірених виробників, отримати професійну консультацію та замовити доставку товару за адресою проживання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.