Microsoft прикрила через міліцію файлообмінник ЕХ.UA

Microsoft  прикрила через міліцію файлообмінник ЕХ.UA
У Києві міліція закрила найбільший український файлообмінник «ЕХ.UA» у рамках розслідування кримінальної справи за порушення авторських і суміжних прав, - повідомив заступник керівника прес-служби МВС України Сергій Бурлаков.

Про це повідомила Українська правда.

За словами міліціонера, розслідування тривало близько півроку і було ініційовано міжнародними компаніями «Adobe Systems Inc.», «Microsoft Corporation», «Graphisoft Inc.» та іншими. Саме їхні програмні продукти впродовж тривалого часу незаконно розповсюджувались через веб-сайт «ЕХ.UA».

«Сьогодні був проведений обшук, санкціонований судом у офісному приміщенні, у дата-центрах. Вилучена велика кількість комп’ютерної та мережевої техніки, близько 200 серверів, контента на них понад 6 000 терабайт», - сказав Бурлаков.

«Проводяться слідчі дії, допитуються свідки і підозрювані. Зараз уже 16 людей. Після проведення цих слідчих дій буде встановлено статус цих людей», - додав він.

Як повідомляється на сайті МВС, вже відомо, що адміністрацію ресурсу очолював громадянин Латвії. Йому інкримінують справу, яка передбачає максимальний термін покарання - 5 років ув'язнення.

Нагадаємо, у лютому 2011 року Міжнародна асоціація інтелектуальної власності (IIPA) включила Україну і список країн, в яких найбільше порушуються авторські права в галузі інтелектуальної власності.

У звіті по Україні зазначалося, що в нашій країні рівень піратства є досить високим, але влада не приділяє цьому питанню достатньої уваги. Окрім того, УАнет став «батьківщиною» деяких найбільших торрент-трекерів у світі.

Найбільшим порушником названо файлообмінник ex.ua, користувачі якого можуть вільно завантажувати фільми, музику та інший неліцензійний контент.

У листопаді 2010 року Американська асоціація звукозапису RIAA віднесла «ЕХ.UA» до 25-ти найбільших «піратських» веб-ресурсів світу. За твердженнями вказаної міжнародної організації, на сайті немає жодного відео- чи аудіофайлу, легальність поширення якого підтверджена власником авторських прав.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: інтернет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Microsoft прикрила через міліцію файлообмінник ЕХ.UA
31 січень, 2012, 18:06
Потепліє 11 лютого
31 січень, 2012, 17:19