Про потяги з Волині до Львова доповіли міністру

Про потяги з Волині до Львова доповіли міністру
24 травня у стінах парламенту була так звана «година уряду». Народні депутати мали можливість задати питання урядовцям.

Цією можливістю негайно скористався нардеп із Волині Анатолій Вітів, ‒ повідомив парламентський кореспондент Сергій Шаповал Волинському інформаційному порталу.

«Свободівець» зажадав відповіді у заступника Міністра інфраструктури України Володимира Корнієнка з приводу «неприпустимої транспортної ізоляції Луцька та Волинської області загалом від Львова та інших міст Західної України, а саме відносно скасування прямих потягів до Львова, Івано-Франківська та Чернівців (наприклад, потяги № 6379/№ 6380 «Ківерці – Підзамче» та № 667/668 «Ковель – Чернівці»).

«Відміняються потяги, фактично Волинь як регіон «відсікається» від Івано-Франківська та Чернівців. Зараз до мене звертаються безліч студентських та громадських організацій про те, що Волинь фактично «відрізана», доріг не існує в природі між Луцьком і Львовом. Треба зробити все можливе, щоби регіон був повʼязаний транспортними маршрутами з Україною», – наголосив нардеп-волинянин.

На запитання нардепа відповів перший заступник Міністра інфраструктури України Володимир Корнієнко.

«Поїзди не відміняються, поїзди заміняються згідно з новим графіком. І досить багато поїздів іде додаткових, і жоден регіон не залишиться без сполучення. Якщо у вас є нарікання на якійсь дільниці, де поїзд поміняли, то дайте нам інформацію. Щодо доріг, то ви знаєте ситуацію. «Автодор» займається зараз цим», – спробував заспокоїти Анатолія Вітіва чиновник міністерства.

Почуте від заступника міністра нардепа-волинянина не задовольнило.

«Виходило це в нього зовсім не на рівні урядовця, оскільки адекватної відповіді на цілком конкретне запитання дано не було. Натомість прозвучав якийсь незрозумілий набір звуків, із яких практично нічого такого, що б мало якийсь сенс, почуто не було… Склалося враження, що відповідав не державний службовець високого рангу, а людина, яка не має елементарного поняття, що відбувається на «Укрзалізниці», – прокоментував він.

У зв’язку з цим Анатолій Вітів спрямував депутатське звернення на ім’я Генерального директора «Укрзалізниці» з вимогою вжити термінових заходів для недопущення закриття залізничного сполучення за вказаними маршрутами та транспортної ізоляції Волині.

Нагадаємо, що сьогодні питання залізничної ізоляції обласного центру Волині порушувалося й під час сесії Волиньради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякуюємо пане Вітів за те, що ви з людьми! Слава Україні!
Відповісти