Луцькі депутати не хочуть «суворого режиму» в школах

Луцькі депутати не хочуть «суворого режиму» в школах
Члени депутатської комісії Луцької міської ради з питань освіти, науки, культури, мови висловилися «проти» введення у дитсадках міста «суворого режиму».

Про це йшлося 24 травня на засіданні комісії, ‒ пише Під прицілом.

Нагадаємо, проект рішення «Про вжиття заходів щодо забезпечення безпеки у навчальних закладах» на розгляд сесії Луцької міської ради підготував депутат Андрій Осіпов.

Згідно з цим проектом, у дитячих садках міста мали запровадити режим суворого обмеження доступу на територію. Автор законопроекту пропонував обгородити дитсадок високим парканом і встановити постійно зачинені ворота, які неможливо відчинити ззовні. Також обладнати приміщення ДНЗ камерами відеонагляду, датчиками руху і тривожними кнопками виклику загону охорони, а ігрові майданчики, пісочниці та спортивні споруди ‒ взагалі зачинити. Такі заходи та роботи по забезпеченню безпеки у навчальних закладах планувалося проводити за рахунок батьківських комітетів.

Під час активної суперечки, коли розглядали це питання, депутат Андрій Осіпов додав: «Якщо у вас відраза до мого прізвища, то вибачте, ми з вами не приватну справу робимо! Вибачте мене за емоційність, але мені болить, що я ж приніс проект, а мені кажуть…приходьте на наступний рік».

У свою чергу голова комісії Анатолій Пархом’юк висловив свою думку: «Я служив в армії і мав першу категорію допуску, я знаю, що таке суворий допуск. Мені здається, що цього не повинно в рішенні бути. Я розмежовую поняття прагнення, бажання і реального проекту рішень. Ніяких особливих мотивацій я не мав і не маю. Кнопка – я не заперечую. А інше..»

Відтак, депутати комісії не рекомендували дане рішення на розгляд сесії Луцької міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от і добре!Осіпов "перегнув палицю".
Відповісти
нічого не перегнув!
ходять по території садочків непонятні люди, гопота п"є, курить, лишає "залишки своїх гулянок", що не припустимо для дітей!
є непоодинокі випадки грабежів в групах!
так це ж для безпеки діток! і вони б не могли втекти з садочка, що часто роблять!
Відповісти
...обгородити дитсадок високим парканом і встановити постійно зачинені ворота... обладнати приміщення камерами відеонагляду, датчиками руху і тривожними кнопками виклику загону охорони, а ігрові майданчики, пісочниці та спортивні споруди ‒ взагалі зачинити. Такі заходи та роботи по забезпеченню безпеки у навчальних закладах планувалося проводити за рахунок батьківських комітетів.

Цікаво, скільки десятків (чи навіть сотень тисяч) гривень треба було викласти батькам за таку ідею спочатку, а потім ще й платити охоронним фірмам щомісяця? А охорона - це мала бути фірма Токарського, якого Осіпов лобіює, я так розумію?
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати не хочуть «суворого режиму» в школах
24 травень, 2013, 16:11