Романюк обіцяє особисто розібратися з директорами-порушниками

Романюк обіцяє особисто розібратися з директорами-порушниками
Міський голова Луцька Микола Романюк запевняє, що вказівки директорам відправляти вчителів у відпустки за свій рахунок ніхто не давав.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міськради.

Романюк каже, що до нього надходить інформація, ніби директори примушують вчителів писати заяви на відпустки без збереження заробітної плати. Мовляв, свої дії вони мотивують вказівками з міської ради для економії коштів.

«Я хочу заспокоїти педагогів. Вказівки про відпустки без збереження заробітної плати ніхто не давав, адже це є порушенням чинного законодавства», – запевнив мер.

Якщо є такі факти, Романюк радить телефонувати на номер приймальні міського голови або на службу «15-80».

«Прошу мене про це повідомляти, і я особисто розбиратимуся з такими директорами шкіл», – сказав Микола Романюк.

Нагадаємо, на початку року луцькі садочки й школи були поставлені перед фактом, що свої витрати необхідно зменшити мало не наполовину.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук розповідав, що з директорами шкіл велися співбесіди, і їм були доведені фінансові плани видатків на 2012 рік. Керівники шкіл та садочків повинні були надати пропозиції щодо скорочення витрат.

«Можливо, доведеться піти за власний рахунок на 2, на 3 дні в якій школі у відпустку… Але люди повинні зрозуміти, що хоча це і вплине на рівень заробітної плати, але збережеться робоче місце», – казав тоді Кравчук.

У деяких школах, як, наприклад, у ЗОШ №15, директор Світлана Романюк розповідала, що можливість відправляти вчителів у відпустку без збереження заробітної плати розглядатиметься лише в тому разі, якщо буде бажання та розуміння з боку працівників.

Також варто нагадати, що наразі навчальний процес у луцьких школах призупинений у зв’язку з погодними умовами.

27 січня міський голова підписав розпорядження, відповідно до якого з 30 січня до 3 лютого луцькі школярі перебувають у вимушених канікулах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Романюк обіцяє особисто розібратися з директорами-порушниками
01 лютий, 2012, 09:55