У Парижі марш противників геїв завершився масовими затриманнями. ФОТО. ВІДЕО

У Парижі марш противників геїв завершився масовими затриманнями. ФОТО. ВІДЕО
Акція противників одностатевих шлюбів у Парижі завершилися масовими затриманнями.

26 травня на вулиці французької столиці з вимогою відставки уряду, за офіційними даними, вийшли понад 200 тис. осіб, - пише Газета.ua.

О шостій вечора за паризьким часом у своєму Twitter організатори заявили, що дані про учасників акції були в черговий раз занижені поліцією. При цьому самі організатори повідомляють, що на вулиці французької столиці вийшли понад 1 млн осіб.

Разом з тим офіційні французькі ЗМІ практично ігнорують події, мітингувальники називають це "ліберальним тоталітаризмом". Зокрема, головне агентство країни France Press, повідомляє про гран-прі Монако і успіх гей-параду в Києві, але ні слова про паризьких події.

Міністр внутрішніх справ Франції Манюель Вальс заявив, що на цю маніфестацію вийшло "менше людей, ніж на попередні акції".

Подібна брехлива реакція влади на громадянські виступи викликає бурхливу реакцію у населення: раз у раз спалахують бійки. Свій гнів на уряд парижани найчастіше виміщують на представниках сексменшин.

Мирна акція протесту перетворилася на масові бійки із стражами правопорядку. Після закінчення протестної акції противники одностатевих шлюбів викликали правоохоронців на двобої. Вони кидали в представників поліції камінням та пляшками, скандували гасла. Щоб їх заспокоїти, жандарми використали сльозогінний газ.

У підсумку 293 людей затримані, із них 231 проведуть ніч в буцегарні.

Вчорашня хода - перша велика акція протесту з моменту, коли президент Франції Франсуа Олланд 18 травня підписав закон про одностатеві шлюби, який зокрема дозволяє одностатевим парам всиновлювати і вдочеряти дітей. Аналогічний мітинг противників законопроекту відбувся у Парижі в кінці березня. За різними даними, в ньому брали участь від 300 тис. до 1,4 млн осіб.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Париж
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оце справжні протести а не той цирк що апазіція влаштувала
Відповісти
А феменн на чиєму боці? А то щось пропали за нас чи за госєків?
Відповісти
Останні новини
У Парижі марш противників геїв завершився масовими затриманнями. ФОТО. ВІДЕО
27 травень, 2013, 11:20