Луцьким дівчатам влаштували арт-терапію. ФОТО

Луцьким дівчатам влаштували арт-терапію. ФОТО
В обласному центрі Волині 25 травня відбулась арт-терапія для дівчат, які брали участь у проекті «Я хочу бути здоровою».

Жінкам розповідали, як жити в гармонії та досягти успіху, - пише Волинський інформаційний портал.

Керівник проекту «Я хочу бути здоровою» Лідія Кожевнікова подякувала усім, хто долучився до доброї справи, а це – півсотні молодих дівчат, які взяли участь у фото-проекті. Вона зауважила, що в житті жінка повинна бути у гарної, тобто її фізичний стан, емоційний та інші, тож для частини учасниць проекту ВОГО «Корпорація щастя» провела арт-терапію.

Тренер заняття Ольга Созонюк підготувала чимало цікавих вправ, які допомогли кожній жінці розкрити деякі аспекти свого «я» та зрозуміти, чого бракує на даному етапі життя. Під хорошу музику учасниці проекту ліпили з пластиліну, спілкувались та визначали: що для них означає бути успішною.

Саме цієї сфери й стосувалась арт-терапія. Адже для когось успіх – це суспільне визнання, а для когось – радісний і здоровий синочок. Кожній учасниці запропонували обрати для себе цитату відомих людей, та дописати власне бачення цього поняття.

Окрім того, під час арт-терапії працював «магазин», де кожен міг придбати те, що йому необхідне: «кохання», «сім’ю», «друзів», «багатство», «суспільне визнання», «посаду» та інші важливі речі. Проте, магазин був не простий, адже для того, аби отримати бажане треба було чимось пожертвувати: часом, свободою, самореалізацією, чи ще чимось. Адже у реальному житті теж, аби досягнути успіху, треба вміти щось втрачати.

Насамкінець усі створили свою ляльку на успіх. Як розповіла Ольга Созонюк, наші предки не знали такого поняття, як «арт-терапія», однак займались цим. Адже яскравий приклад – лялька-мотанка. Її робили на різних етапах життя й для різних потреб.

Зокрема лялька на успіх допомагає своїй майстрині, якщо та точно знає чого хоче. Окрім того, кожна прикраса, яку пришиває жінка – це бажання, яке повинне здійснитись. До речі, не обов’язково одразу прохати все. Коли майстриня виготовила ляльку, то повинна «знайти їй оселю» подалі від людського ока, але комфортне. Наші предки, прохаючи цю ляльку про виконання певного бажання садили її перед дзеркалом, говорили компліменти та дарували прикрасу.

До речі, лялька успіху – це лише жіноча берегиня, а робили її так, аби жоден чоловік не побачив. Якщо ж під час процесу створення хтось таки заходив до кімнати, то лялька вважалась зіпсованою. Вона несе й чимало енергетики майстрині, а тому робити її слід у гарному настрої.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ти чого?
Молоді , класні панянки.
Відповісти