Як організувати спортивний майданчик*

Як організувати спортивний майданчик*
Що таке воркаут?

Останнім часом у моду увірвались та поступово набирають обертів різні заняття, що пов'язані зі здоровим способом життя. Воркаут – одне із них. Це окремий різновид вуличної гімнастики, основною ідеєю котрої є заняття спортом саме на свіжому повітрі. Заняття відбуваються і групові, і індивідуальні, за будь-якої погоди та у різний час доби. Не дивно, що сьогодні ми все частіше спостерігаємо, як на прибудинкових територіях та у міських скверах з’являються цілі майданчики, обладнані для занять спортом на свіжому повітрі. Мода настільки сильно заполонила Україну, що навіть у невеличких містах та селах є добре оснащені місця для вуличного спорту. Звісно, це не може не тішити.

Якщо у вашому мікрорайоні воркаут обладнання ще немає, значить у вас є всі шанси стати організатором появи такого майданчика. Задоволеними залишаться усі: діти, особливо підлітки, дорослі, влада, і люди, що вже займаються спортом у залах, витрачаючи на це кошти.

Як обладнати майданчик для воркауту?

Головне у цьому процесі, грамотно спланувати майданчик з різним стандартним воркаут обладнанням. Розглянемо основні снаряди для вуличної гімнастики:

• Турнік класичний. Це базовий елемент для обладнання будь-якого спортивного майданчика. На ньому можна виконувати різні вправи, як то відтискання на руках тощо. Ширина турніка складає 1,2 м.
• Бруси. Вони можуть бути різними:
• Довгі;
• Стандартні;
• Вигнуті;
• Низькі паралельні бруси для відтискувань на руках з жердинами, зігнутими під прямим кутом.
• Шведська стінка. Відтворити снаряд, котрий є у кожній спортивній залі нескладно, якщо поряд з майбутнім майданчиком для воркауту є стіна будівлі. На ній потрібно закріпити дві великі стійки та вертикальною драбиною з верхнім кріпленням.
• Рукохід. Якщо потрібна смуга перешкод, то без цього снаряду ніяк не обійтись. Саме тут прекрасно тренуються групи м’язів, що врешті формують ідеальний прес, спину, плечовий пояс та грудну клітку.
• Снаряд для відтискувань. Підійде звичайна опорна лавка чи металева конструкція для упору.
• Потрійний турнік. Таке обладнання можна ставити як додаткове, якщо майданчику прогнозується великий попит вуличних спортсменів. На снаряді одночасно можуть займатись 5-6 гімнастів. Кругла форма дає також можливість придумувати та виконувати різні гімнастичні елементи.
• Змійка. Поширений у використанні снаряд, призначений для тренування м’язів рук та торсу.

Це лише половина списку можливого обладнання, котрим можна оснастити ваш майбутній спортивний майданчик для воркауту, але й цього буде більш ніж достатньо там, де немає нічого.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: воркаут
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як організувати спортивний майданчик*
01 грудень, 2018, 00:18