Як використовувати відрізний диск більш ефективно та економно?*

Як використовувати відрізний диск більш ефективно та економно?*
Правильно підбираючи відрізні диски на сайті inta, ви можете використовувати інструменти для обробки металів більш ефективно. Але велике значення має сама техніка різання. Важливими факторами є тиск, тертя та вібрація. Правильно враховуючи їх, ви збільшуєте термін експлуатації диску, оброблюєте деталі більш якісно, а на додачу до цього вбезпечуєте себе від травм.

Нахил

Використовуйте відрізний диск під кутом 90 градусів до робочої поверхні. Потрібно завжди дотримуватися перпендикулярного положення.

Тиск

Натискайте на інструмент з середнім зусиллям. Якщо ви будете притискати диск до робочої поверхні занадто сильно, інструмент може перегрітися. Різання стає менш ефективним, диск швидше зношується. Також підвищується ймовірність того, що ви підковзнетеся чи втратите контроль над інструментом. Це призводить до пошкодження предметів навколо та до травм.



Дозвольте диску зробити всю роботу. Якщо ви докладаєте середніх зусиль, круг обертається швидше і працює ефективніше.

Площа контакту

Постарайтеся мінімізувати площу контакту диска і робочої поверхні. Це зменшує нагрівання інструменту, в результаті чого він швидше працює і дозволяє отримати рівний розріз. Чим довше круг працює при високих температурах, тим швидше він зношується. Перед початком роботи оцініть, наскільки глибоким повинен бути розріз. Постарайтеся завжди тримати інструмент так, щоб диск якомога менше занурювався у метал.

Товщина

Чим тоншим є відрізний диск, тим більше на нього впливає бокове навантаження. Через це зростає ймовірність пошкодження чи заклинювання круга при надто щільному контакті з робочою деталлю. Також збільшується тривалість розрізання та знижується ефективність інструменту. Тому потрібно слідкувати за тим, щоб диск завжди був перпендикулярний робочій поверхні та рухався у розрізі без відхилень.

Зберігання

Зберігайте диск у сухому чистому місці. Уникайте потрапляння на нього води та бруду. Якщо круг довго зберігається без використання, це може негативно вплинути на його робочі характеристики.

Перевіряйте диск та витратні матеріали перед кожним використанням. Пошкоджені чи зношені інструменти варто утилізувати, оскільки вони становлять небезпеку та працюють неефективно. Краще просто придбати новий якісний диск в магазині inta.pro та спокійно працювати. Не варто різати метал вищербленим, деформованим, надто малим кругом.



Вібрація

Мінімізуйте вібрацію, виконуючи розріз якомога ближче до точки фіксації оброблюваної деталі. При цьому лишайте достатньо місця для рук та інструменту. Чим більшою є відстань від точки фіксації, тим сильніше вібрує деталь. Ці коливання передаються на відрізний диск, через що він передчасно виходить з ладу. Вібрація взагалі негативно впливає на інструменти, тому бажано її уникати в будь-якому випадку.
Пришвидшити роботу та уникнути швидкого зношування диска допомагає і придбання високоякісного інструменту. Пам’ятайте й про те, що рівний зріз значно покращує якість подальшого зварювання металу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як використовувати відрізний диск більш ефективно та економно?*
02 грудень, 2018, 23:06