У Луцьку з базару повтікали і продавці, і покупці

У Луцьку з базару повтікали і продавці, і покупці
Близько 80% торгових точок на Центральному ринку у лютий мороз впродовж останнього тижня не працюють.

Підприємці, котрі торгують на Центральному ринку, відкривати контейнери починають близько 11-ї ранку та вже до третьої закривають точки. Довше працюють хіба що у вихідні.

Кажуть, що з самого ранку аж надто холодно, та й покупців обмаль. Люди приходять хіба що по теплий одяг, наприклад шапки чи взуття, або ж по продукти.

«Я приходжу на одинадцяту і стою до другої. Дочка каже: «Мамо, ну куди ж ти йдеш?». А що робити? Хтось та й щось купить. Може, хтось зайде, бо обміняти товар треба. Ми зараз в місяць за точку з усіма патентами і податками до тисячі гривень повинні заплатити. Виживаємо як можемо», – розповіла продавчиня Валентина.

Вона каже, що гріється кавою та чаєм. Алкоголь вживати не радить, бо він не надовго зігріває, та й спитися так можна швидко.


«Я маю вищу освіту і торгую на базарі. Повірте, не з великого бажання, а для того, аби дітей вивести в люди. Холодів не боюся, бачте, що взула? Стою цілий день», – розповідає базарниця Раїса, демонструючи валянки.



Каже, що люди відвикли від морозів, і не розуміє. чому закрили школи. Мовляв, якщо для менших класів такий крок виправданий, то старшокласники все одно не вдома гріються, а гуляють на вулиці.

Найбільше товару псується у продавців продуктової групи. Навіть тут покупців небагато, хіба що постійні клієнти. Адже міщани в таку погоду радше підуть в теплий супермаркет.

«Один байку розповість, інший… Каву вип’ємо, чай – так і гріємося. А що дома робити? Ну посидиш перед телевізором, ну за комп’ютером. А тут свіжим повітрям подихаємо», – каже один з продавців-чоловіків.

Поміж рядами їздять з термосами продавці кави і чаю. Ціна напоїв, якими можна зігрітися, – від 3 до 5 гривень за стаканчик.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: мороз, базар
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку з базару повтікали і продавці, і покупці
01 лютий, 2012, 12:56