Лучани судитимуться із власником «Буратіно»

Лучани судитимуться із власником «Буратіно»
Через тісне сусідство двоповерхової будівлі, що виросла на місці кафе «Буратіно», і житлового будинку мешканці останнього опинилися у постійній темряві, до того ж їхні стіни стали вологими.

Про це йдеться у сюжеті каналу ICTV.

Про будівництво 2-поверхової споруди люди й не підозрювали. Їм повідомили тільки про реконструкцію старого дитячого кафе.

«Вікна закриті, в кімнаті темно, а правди добитися взагалі неможливо. Які можуть бути норми, якщо вікна моєї кімнати наполовину закритті дахом?» – розповідає мешканка будинку Інна Бартошек.

Через будівельні роботи, скаржаться мешканці, півстолітній будинок почав руйнуватися на очах, стіни тріскають та осідають.

Всі ж інстанції твердять: жодних порушень під час реконструкції не було.

Натомість забудовник вплив робіт на якість життя сусідів не визнає і пояснює руйнування не будівництвом, а старістю споруди. До того ж, каже, фундамент будинку компанія укріпила, 4 квартири на першому поверсі викупила, а решті людей реконструкція не заважає.

«Реконструкція передбачає в тому числі розширення, тобто збільшення техніко-економічних показників об’єкта, в тому числі площі і об’єму. Це зазначено в ДБН. Так, добудова більша від існуючого майна, але це реконструкція, оскільки таке визначення міститься в ДБН», – пояснив представник забудовника Андрій Козюра.

За конфліктом мешканців та забудовників вже 2 місяці стежить прокуратура. Правоохоронці з’ясовують, наскільки шкодить така реконструкція сусідньому будинку. Кажуть, якщо будівельники все ж порушили закон, їх покарають.

«До даної перевірки прокуратурою залучені відповідні контролюючі органи. Це зокрема Волинська обласна СЕС, й інспекція Державного будівельного архітектурного контролю, й управління Державної земельної інспекції, і пожежники», – зазначив заступник прокурора Волинської області Володимир Троц.

Чекати висновків прокуратури люди не стали, право мати світло і не дивитися щодня на стіну виборюватимуть у суді. Проте не дуже вірять, що 2-поверхову будову знесуть заради кількох сімей та пенсіонерів.

Нагадаємо, депутат Луцької міської ради Андрій Калахан писав, що приміщення кафе «Буратіно» у центрі Луцька належить батьку депутата міської ради Андрія Козюри Григорію, дружині його друга Ірині Стецюк, а також сину луцького міського голови Миколи Романюка Володимиру.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Інакше як безглуздим "бєспрєдєлом" це будівництво жодна людина при здоровому розумі назвати не може. Яка там на... архітектура, вигляд міста? А про те, що зробили жильцям квартир 2-го поверху я взазалі мовчу. Опинитись на їх місці нікому не побажаю. Дуже сумно, ящо до цього дійсно має причетність мер.
Відповісти
Народ, судіться!
То жирні коти, мають гроші - за таке нахабство най повиплачують компенсації всім жителям будинку для купівлі аналогічних квартир в центрі міста,
і най потім роблять з тим будинком що захтять.
Інший раз бики з грішми будуть менше нагліти.
Відповісти
До президента звертатись треба. гарант наш швидко з такими рішає, не грається)))
Відповісти
Собі забере?)))
Відповісти
Люди, а може варто власноруч йти на барикади?
Відповісти
Останні новини
Лучани судитимуться із власником «Буратіно»
01 лютий, 2012, 13:23